Gå til sidens hovedinnhold

Terrormistenkt jobbet på atomkraftverk

Drepte en person på et sykehus da han forsøkte å unngå å bli tatt.

Tidligere denne måneden arresterte yemenittiske myndigheter elleve personer som antas å tilhøre al-Qaeda i en større aksjon i landet.

En vakt på et sykehus i landet ble drept mens en av de mistenkte forsøkte å unngå å bli arrestert.

Nå forteller myndighetene til Reuters at en av de som er arrestert, Sharif Mobley, var en amerikansk statsborger som har jobbet på flere atomkraftverk i USA fra 2002 til 2008.

Myndighetene i Yemen mener de har ubekreftede meldinger på at han har bånd til mannen som 1. juledag forsøkte å sprenge et passasjerfly i USA.

Les også: Forsøkte å sprenge fly under landing

- På det nåværende tidspunkt er vi ikke klar over noen sikkerhetsrelaterte saker i forbindelse med Sharif Mobley ansettelsesforhold på disse stedene. Men vi fortsetter nå å se på hans handlinger, sier en talsmann for atomkraftselskapet Public Service Enterprise Group.

Ifølge talsmannen skal amerikanske myndigheter «ha vært klar over mannen» i noe tid.

Mobley skal ha bodd i Yemen i minst et år før han ble pågrepet, der han har studert arabisk språk i hovedstaden, før han skal ha begynt på Al-Eman University, som har stort fokus på radikal islam.

Yemen har blitt det nye landet som står i fokus for terrorvirksomhet, og landet jobber nå hardt med å forbedre sitt image - spesielt overfor USA - ved å slå hardt ned på terrorgrupper.

Les også: Al-Qaida-mistenkt nordmann tatt i Jemen

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken