RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Terrorofre gruer seg til rettssaken

Oslo (NTB): Seks måneder etter terrorangrepene merker de etterlatte fremdeles savnet og konsekvensene sterkt på kroppen. Nå gruer mange seg til rettssaken.

Et halvt år er gått siden Anders Behring Breivik detonerte bomben i regjeringskvartalet og siden drepte 69 unge mennesker på Utøya. For dem som overlevde møtet med drapsmannen eller for de mange som sitter igjen med savn etter et drept familiemedlem, føles ikke tiden som lang, forteller leder Trond Henry Blattmann i den nasjonale støttegruppen.

- Julen har vært vanskelig for mange som mistet noen i angrepene. Det er absolutt ingen klisjé at følelsene blir sterkere i høytiden og mange har meldt tilbake at den faktisk ble tyngre enn de likevel ventet, forteller Blattmann til NTB.

Han forteller at nettverket han leder nå er i full gang med å forberede seg foran rettssaken mot Breivik. Advarselen fra støttegruppen er klar: Det kommer til å bli en stor påkjenning for alle berørte.

- Mange kommer til å bli skuffet over at det ikke vil bli satt av lengre tid til å behandle akkurat deres sak, når deres tur i retten kommer, sier Blattmann.

Han sier at rettssaken ikke vil være ofrenes tid, men gjerningsmannens. Det vil bli opprivende for de etterlatte, men samtidig en viktig prosess. Statsadvokatene som skal aktorere saken har møtt de etterlatte og forklart hvordan saken vil bli ført. Støttegruppen vil arbeide for at alle de 77 familiene som har mistet noen, alle skal få være til stede i Oslo tingrett når akkurat deres sak skal behandles. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere