*Nettavisen* Nyheter.

Terrorøvelse skapte panikk

Foto: MANDEL NGAN (AFP)

CNN meldte at kystvakten åpnet ild mot en mistenkelig båt på Potomac-elven i Washington.

11.09.09 17:36

Amerikanerne er på høy beredskap i forbindelse med markeringen av terrorangrepene mot New York og Washington D.C. 11. september 2001. Det er gått åtte år siden den tragiske hendelsen, og hvert år blir det gjennomført høytidelige minnemarkeringe både i Washington og New York.

Ved 16-tiden fredag norsk tid meldte nyhetskanalen CNN at kystvakten åpnet ild mot en mistenkelig båt, melder Reuters.

Avfyrte ti skudd
CNN meldte at det ble avfyrt ti skudd mot fartøyet som forsøkte å bryte seg gjennom sikkerhetsbarrieren. I tillegg spilte CNN av et lydopptak fra kystvakten som sa følgende: «Hvis dere ikke saktner ned farten, så vil vi åpne ild mot fartøyet deres.»

Kort tid etter kom kontrameldingen om at det hele dreide seg om en øvelse.

Les også: 11. september i store bilder
Les også: Denne mannen sto bak 9/11

Samtidig deltok president Barack Obama og forsvarsminister Robert Gates på minnestunden ved Pentagon (forsvarsdepartementet) på Virginia-siden av Potomac-elven.

3000 mistet livet
Om lag 3000 mennesker mistet livet i terrorangrepene 11. september. To fly styrtet inn i tvillingtårnene i New York, ett fly styrtet inn i Pentagon i Washington, mens et fjerde fly styrtet på et jorde i Pennsylvania etter at passasjerene om bord forsøkte å gjøre opprør mot kaprerne. Flyet var trolig på vei mot Det hvite hus.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.