RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Terrorplan avslørt ved hjelp av infiltratør

Foto: ABC NEWS/Scanpix
Sist oppdatert:
Washington (NTB-AFP-Reuters): CIA brukte en skjult agent for å avsløre al-Qaidas plan om å sprenge et fly i lufta, ifølge amerikanske og arabiske tjenestemenn. Infiltratøren meldte seg frivillig til å utføre selvmordsoppdraget for terrororganisasjonen.

Infiltratøren var utplassert av CIA og arabisk etterretning, opplyser tjenestemenn i USA og Midtøsten ifølge avisa The Washington Post.

Saudi-Arabias etterretningstjeneste spilte en viktig rolle i arbeidet for å infiltrere al-Qaida på den arabiske halvøy, opplyser kildene. Infiltratøren skal selv ha kommet fra Saudi-Arabia, og han skal ha meldt seg frivillig til å utføre et selvmordsoppdrag for terrororganisasjonen.

Den skjulte agenten lyktes i å infiltrere organisasjonen, og han fikk utdelt ei bombe som han skulle detonere om bord i et passasjerfly.

USAs føderale politi FBI har nå bomba i sin besittelse. Den skal være laget ved hjelp av plastisk sprengstoff som ikke inneholder metall, og det skal være snakk om en ny variant av den såkalte underbuksebomba som ble brukt av nigerianske Umar Farouk Abdulmutallab i det mislykkede terrorangrepet første juledag 2009. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere