RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Terrorsikring koster cruise-trafikken dyrt

Terrorsikringen av havnen i Bergen har ført til nær en femdobling av passasjeravgiften cruisebåtene må betale. Nå vurderer flere å kutte Bergen fra reisekartet.

Norske havner har brukt store summer på terrorsikring, såkalt ISPS. Mest av alle havnene i Norge har Bergen investert, med nesten 30 millioner kroner. Nå lempes en stor del av denne regningen over på cruisebåt-næringen.

Havnevesenet i Begen krever i år over to millioner kroner i ekstra passasjeravgift, nær en femdobling fra i fjor. Det får Arthur Kordt, administrerende direktør i European Cruise Service, til å reagere.

- Vi har sett hva man tar i havner utenlands, og jeg kan ikke forstå at det skal være forskjell på å drive sikkerhetstiltak der sammenlignet med i Bergen, sier Kordt til NRK Hordaland.

Havnedirektør i Bergen, Gunvald Isaksen forsvarer imidlertid avgiftsøkningen

- Det har sammenheng med de ekstravaktene vi må ha både på Skolten og Dokken, og med gjerdene vi har satt opp. Utgiftene skal dekkes inn av cruisepassasjerene og båtene, sier han til NRK.

Det kraftige hoppet i avgiftene har imidlertid allerede fått enkelte utenlandske rederier til å vurdere om de nå skal kutte Bergen fra reisekartet sitt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere