RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Terrorsiktet 24-åring anker varetektsfengsling

Sist oppdatert:
24-åringen som er varetektsfengslet for fire uker, siktet for deltakelse eller støtte til en terrororganisasjon, anker kjennelsen.

Oslo (NTB): Det sier forsvarer Steinar Backe til NRK.

24-åringen ble sammen med sin bror og en annen person pågrepet av Politiets sikkerhetstjeneste tirsdag morgen. Onsdag ble alle tre varetektsfengslet for fire uker med brev- og besøksforbud samt medieforbud.

Les også:  Terrorsiktede menn varetektsfengslet

Mennene er siktet etter straffelovens paragraf 147 som omhandler deltakelse i eller støtte til en terrororganisasjon. Paragrafen har en øvre strafferamme på seks år.

Alle er siktet for å planlegge å slutte seg til ISIL, «Den islamske staten i Irak og Levanten», i nær fremtid, og to av dem er siktet for annen materiell støtte til gruppen.

Les også:  Far til terrorsiktede: – De ungene, de tenker ikke på fremtiden

ISIL er en utbrytergruppe fra al-Qaida og ble oppført på FNs terrorliste i fjor. PST anser også gruppen som en terrororganisasjon i henhold til norsk strafferett. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere