*Nettavisen* Nyheter.

Terrorsiktet anker varetektkjennelse

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (Scanpix)

David Jakobsen (31) anker kjennelsen om fire ukers varetekt til lagmannsretten.

13.07.10 22:12

Den terrorsiktede usbekeren ble mandag varetektsfengslet i fire uker, siktet for å ha planlagt terroraksjoner på norsk jord.

Tirsdag ettermiddag bestemte David Jakobsen seg for å anke, med krav om å bli satt fri. Det melder TV 2.

- Skuffet

- Min klient er skuffet og vil anke saken til lagmannsretten. Han var svært skuffet over utfallet av fengslingsmøtet, sier Jakobsens forsvarer Kjell T. Dahl til kanalen.

To av de tre siktede i terrorsaken må etter mandagens fengslingsmøte i tingretten også gjennomføre de to første ukene av varetekten i full isolasjon. I tillegg Jakobsen gjelder dette uighuren Mikael Davud (39).

Medsiktede Davud har ennå ikke tatt stilling til om han skal anke kjennelsen på fire ukers varetektsfengsling.

den tredje terrorsiktede, Shawan Sadek Saeed Bujak (37), blir utlevert fra Tyskland til Norge onsdag. Han blir fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett fredag.

Informant

Mandag bekreftet PST at de mener de tre har planlagt et terrorangrep på norsk jord.

Det kom også fram at siktede David Jakobsen har vært informant for politiet siden november i fjor. Det opplyste hans forsvarer, advokat Kjell T. Dahl.

- Høsten 2009 ble Jakobsen bekymret over enkelte forhold knyttet til medsiktede Mikael Davud. Davuds atferd og noen særlige forhold gjorde at Jakobsen ringte politiet, sa forsvareren.

Davud, den antatte hovedmannen i saken, sitter i full isolasjon og er fortsatt uvitende om at Jakobsen var informant. Et av vilkårene for fengslingen er nemlig at Davud ikke får tilgang til medier.

Ifølge Aftenposten har forsvareren hans, Carl Konow Rieber-Mohn, også undertegnet en taushetserklæring som gjør at han ikke kan fortelle sin klient om denne detaljen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.