Den danske 26-åringen Abdullah Muhammed Salman er siktet for å ha bistått tre terrorsiktede svensker med husly i Danmark. De tre svenskene som ankom Danmark natt til onsdag, ble varetektsfengslet i fire uker torsdag.

26-åringen ble imidlertid løslatt. Men politiet opprettholder siktelsen mot ham.

- Visste ikke om terrorplanene
Selv hevder Salman at han er uskyldig, og var helt ukjent med svenskenes planer om å utføre et terrorangrep mot avishuset Jyllands-Posten.

- Jeg ante ikke at de skulle gjennomføre terror, og tror fortsatt ikke på det. PET (Det danske etterretningspolitiet) har tidligere tatt feil og måttet løslate folk som har vært fengslet lenge, sier Salman til danske Ekstra Bladet.

- Jeg kommer kanskje til å måtte avhøres igjen, men det gjør meg ingenting. Min samvittighet er helt ren. Jeg utfordrer PET. De kan ikke finne noe som helst på min datamaskin, på min telefon eller noen andre steder om at jeg har villet planlegge terror, sier Salman til avisen.

De tre terrorsiktede svenskene ankom Danmark i en Toyota, men ble pågrepet av PET samme dag. En fjerde svenske ble pågrepet i Sverige samme dag, også siktet for terrorplaner mot Jyllands-Posten, melder dansk TV2.

Les også: - Terrorsiktet blir løslatt
Les også: Kjente terrorplanene i flere måneder

Traff terrorsiktede på Tivoli
Salman sier han skulle fremleie en leilighet i Herlev til en svensk bekjent og hans hustru. Salman hadde avtalt om å møte svenskene på Tivoliet i København.

- Plutselig sto det tre menn der istedenfor. Jeg har møtt dem i moskeen i Stockholm, men kjenner dem ikke ellers. Jeg følte ikke at jeg kunne avvise dem og fulgte dem derfor ut til leiligheten i Herlev, sier Salman.

De tre mennene ble etter kort tid pågrepet i leiligheten av dansk politi. De tre terrorsiktede var i besittelse av en maskinpistol med lyddemper og 72 skudd, samt en 9mm pistol med 36 skudd.

De tre terrormistenkte er siktet etter den danske terrorparagrafen for å ha villet «drepe et ukjent antall mennesker» under et terrorangrep mot Jyllands-Posten, hevdet PET i siktelsen som ble lest opp under et fengslingsmøte i Glostrup torsdag, melder dansk TV2.