Gå til sidens hovedinnhold

Terrortiltak i det blå

Oslo (NTB): Først til neste år vil regjeringen kunne svare på når, hvordan og til hvilken pris de 31 forslagene fra 22. juli-kommisjonen skal følges opp.

En rekke spørsmål forble ubesvart da statsminister Jens Stoltenberg og justisminister Grete Faremo holdt sine redegjørelser i Stortinget tirsdag. Noe vil bli klarlagt i statsbudsjettet i høst, og mer vil komme i stortingsmeldingen på nyåret.

Men på flere punkter har regjeringen ennå ikke gjort seg opp en mening. Det er for eksempel ikke klart om det skal bli forbudt å bære halvautomatiske våpen eller motta terrortrening. Forslaget om en nasjonal politioperativ sentral i Oslo er også i det blå. Den varslede resultatreformen i politiet er avlyst og vil i stedet inngå som del av 22. juli-meldingen.

- Jeg er urolig over at regjeringen utsetter strukturtiltak på ubestemt tid. Vi trenger beslutningsvilje, handlekraft og gjennomføringsevne, sier Frp-leder Siv Jensen til NTB.

Jensen påpeker at mye av kritikken i Gjørv-kommisjonens rapport har vært kjent i mange år allerede. Hun savner en tidsplan for flere av tiltakene som Stoltenberg og Faremo kvitterte. (©NTB)

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot