RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Terrortiltale mot norsk fremmedkriger

Sist oppdatert:
En norsk statsborger som skal ha oppholdt seg i Syria og samarbeidet med opprørsgruppa IS, er tiltalt for terrorplanlegging og støtte til en terrororganisasjon, melder TV 2.

Oslo (NTB/Nettavisen): Det er en 24 år gammel norsk statsborger med pakistansk bakgrunn som er tiltalt, melder TV 2.

Mannen er tiltalt etter straffelovens paragraf 147 a og b.

Skutt i beinet
I følge tiltalen reiste mannen fra Norge til Syria i begynnelsen av september 2013. Der skal han ha inngått avtale med én eller flere personer tilknyttet IS eller Jabhat al-Nusra om å begå eller medvirke til terrorhandlinger.

Har du tips i denne saken: Ta kontakt med Nettavisen her.

Han skal ha skaffet seg våpen og oppholdt seg i Syria inntil han ble skutt i beinet og returnerte til Norge 7. februar i fjor, står det i tiltalen.

Etter 24-åringens Syria-opphold holdt han kontakten  med sine bekjente. Flere av disse skal ha deltatt i voldhandlinger i regi av ISIL, står det i tiltalen.

Ble pågrepet
24-åringen skal i denne kontakten ha gitt uttrykk for at han ville skaffe penger og klær til dem, og sagt at han selv ønsket å reise tilbake til Syria og slutte seg til disse organisasjonene.

5. desember 2014 ble han forøvrig pågrepet, og har siden sittet varetektsfengslet.

Fredag ble tre menn dømt til fengsel i inntil fire år og ni måneder for tilknytning til ekstremistgruppa IS. Det er første gang en norsk rett har dømt noen for å være med i en terrororganisasjon.

Mennene var tiltalt for brudd på straffelovens paragraf 147 d. De har nektet straffskyld, og minst to av dem vil anke dommen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere