RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Terrortiltalt 24-åring erkjenner ikke straffskyld

Sist oppdatert:
Den 24 år gamle mannen fra Østfold som er tiltalt for å ha vært fremmedkriger i Syria, erkjente ikke straffskyld da rettssaken mot ham startet i Oslo tingrett mandag.

OSLO TINGRETT: 24-åringen ble pågrepet av PST i familiens hjem i Fredrikstad 5. desember.

I forrige uke ble også faren hans pågrepet. Faren skal vitne i rettssaken mot sønnen.

Les også: 24-åring terror-tiltalt

Skuddskade

24-åringen kom hjem fra Syria med en skuddskade i foten 7. februar 2014 etter å ha tilbrakt nesten et halvt år i landet. I august samme år reiste faren til Syria og kom hjem igjen senere samme høst, skriver VG.

Sønnen er tiltalt for å ha operert som fremmedkriger i Syria, først for IS før han gikk over til al-Qaida-filialen Jabath al-Nusra.

PST mener også at 24-åringen holdt kontakt med en eller begge gruppene etter at han kom hjem til Norge, og at han fortalte at han kunne skaffe penger eller materiell til dem.

Hussain skal vitne

Statsadvokat Geir Evanger sier den terrorsiktede 45-åringen kommer til å vitne i rettssaken mot sin terrortiltalte sønn.

Også Ubaydullah Hussain er kalt inn som vitne i rettssaken mot den 24 år gamle norskpakistaneren fra Østfold. Hussain er beskrevet som en venn av tiltalte. Han vil møte, men han forstår ikke hva han har med saken å gjøre, sa hans advokat John Christian Elden til NRK forrige uke.

Ifølge VG er også en norskiraker i 20-årene fra Fredrikstad kalt inn som vitne. 

Les også: PST mener minst 80 har reist for å krige for IS

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere