RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Terrortiltalt svenske for retten i London

Stockholm (NTB): En svensk statsborger som er tiltalt for å ha samlet inn penger til terrorgrupper i Somalia, stilles for retten i London tirsdag.

Svenske myndigheter har bistått britene med materiale fra en tidligere etterforskning hvor 32-åringen skal ha vært innblandet, skriver Svenska Dagbladet.

Den saken dreide seg om svenske Yassin Ali, som lenge satt varetektsfengslet mistenkt for å ha samlet inn penger til den somaliske væpnede gruppen al-Shabaab. Ali ble imidlertid til slutt løslatt, og etterforskningen ble henlagt på grunn av manglende bevis.

Også i Norge er flere personer med somalisk bakgrunn blitt siktet for å ha samlet inn penger til al-Shabaab. Sakene er aldri kommet for retten, og Borgarting lagmannsrett besluttet i fjor at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) måtte gi fra seg et pengebeløp som var beslaglagt under en aksjon for å stanse de omstridte pengeoverføringene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere