RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Terrortrent nordmann knyttes til Bhatti

Foto: Junge, Heiko (Scanpix)
Sist oppdatert:
- Ikke en del av min vennekrets, sier 34-åringen.

Oslo (NTB): Nordmannen som er trent opp som terrorist av terrornettverket al-Qaida i Jemen, kobles til våpendømte Arfan Bhatti.

Bhatti som i 2008 ble frikjent for terrorplanlegging, men dømt for medvirkning til skadeverk mot synagogen i Oslo i 2006, nekter overfor VG for at han har noe med mannen å gjøre.

- Jeg vet hvem det er, men jeg nekter for at han er en del av min vennekrets, sier 34-åringen.

Nordmannen som det amerikanske nyhetsbyrået Associated Press først omtalte mandag kveld, er i 30-årene. Han er ifølge VG født i Norge og har norske foreldre. Han konverterte til islam for noen år siden.

Ifølge avisen har Politiets sikkerhetstjeneste (PST) vært oppmerksom på mannen i lengre tid, men har ikke funnet bevis for straffbare handlinger.

Ifølge VG ble ikke nordmannen rekruttert av noe miljø i Oslo, men han reiste på egen hånd til den arabiske halvøy hvor han oppsøkte konservative islamister som en del av sin radikaliseringsprosess.

Mannen i 30-årene skal ha fått terrortrening fra al-Qaidas jemenittiske gren. Tjenestemenn fra tre europeiske etterretningstjenester bekreftet at mannen i 30-årene er «operativ», noe som betyr at han har fullført treningen, og at han er i ferd med å få tildelt et mål, meldte AP mandag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere