*Nettavisen* Nyheter.

Terrortrussel i Sverige: Mann ettersøkt

En mann er ettersøkt i Sverige i forbindelse med etterforskningen av en konkret terrortrussel, opplyser Säkerhetspolisen. Beredskapsnivået er økt i landet.

18.11.15 18:49

– Sikkerhetspolitiet har tatt imot konkret etterretningsinformasjon som har gjort at vi har innledet en etterforskning av forberedelser til terrorhandlinger, sier Säpo-sjef Anders Thornberg onsdag kveld.

Trusselnivået i Sverige er hevet fra nivå tre til nivå fire, som er det nest høyeste, opplyser han. Nivå fire vil si at det er stor fare for et terrorangrep.

Intensiv etterforskning

En siktet person er ettersøkt i saken.

– Vi er i en intensiv operativ fase og arbeider med å analysere og vurdere informasjonen som er kommet inn. Jeg kan ikke gå inn på detaljer om dette eller avsløre opplysninger om enkeltpersoner eller operativt arbeid, dels for ikke å utsette enkeltpersoner for risiko, og dels for ikke å avsløre våre metoder, sier Thornberg.

Én av grunnene til at trusselnivået er hevet, er at dette gir politiet muligheter til å iverksette bestemte typer tiltak, opplyser han.

Voldelig islamisme

Säpo ser fortsatt på voldelig islamisme som den største trusselen mot Sverige. IS har oppfordret til angrep i Europa, og både etterretning og nylige angrep tyder på at ekstremistgruppens ønske om å gjennomføre angrep i Europa, er styrket, ifølge Säpo-sjefen.

Han frykter spesielt at islamister i Sverige skal la seg inspirere av terroren i Paris.

– Det finnes grupper som har som mål å gjennomføre angrep i Sverige, advarer Thornberg. (©NTB)

Saken blir utvidet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.