Test av boligalarm

Foto: TV 2 hjelper deg (TV 2 hjelper deg)

Vi har testet de fem største boligalarmselskapene i Norge.

10.04.08 21:02

Hvert år skjer det 5000 boliginnbrudd i Norge, og flere og flere skaffer seg derfor boligalarm. I håp om å holde skurkene unna, har over en kvart million husstander i Norge installert boligalarm. Det er mange aktører på alarmmarkedet og det kan være vanskelig å navigere i jungelen av ulike selskap og tilbud.

TV 2 hjelper deg har testet de fem største boligalarmselskapene i Norge: Hafslund Sikkerhet, Sector Alarm, Vaktservice, Securitas Direct og G4S. I testen har vi tatt for oss grunnpakker med trådløse boligalarmer med abonnement der vekter foretar både innvendig og utvendig inspeksjon av bolig.

Alarmene ble vurdert etter følgende kriterier:
Pakkens innhold
Utrykningstid
Pris

Vi har regnet ut hva det koster å ha boligalarm i løpet av 5 år. Alarmselskapene opererer ofte med kampanjepriser, men dette har vi ikke tatt hensyn til i testen. Testen viste at fire av selskapene er nokså like i pris, mens Vaktservice skiller seg ut med den klart billigste grunnpakken. Flere av apparatene har funksjoner utover det å være en boligalarm, men dette har ikke blitt vurdert i vår test.

Grunnpakkene som vi har testet er ikke alltid store nok til å dekke en hel bolig. Da er det nødvendig å supplere med ekstra alarmkomponenter. Ekstrakomponentene varierer i pris fra selskap til selskap, og har du en stor bolig, gjør du lurt i å ta en sjekkerunde hos de ulike selskapene.

FG-godkjente alarmer.
De fleste forsikringsselskaper tilbyr billigere forsikringspremie og redusert egenandel dersom boligalarmen din er FG-godkjent. Med FG godkjent menes at alarmen er godkjent av Forsikringsselskapenes Godkjennelsesnevnd (FG) og installert av et FG godkjent foretak.

Du kan lese mer om hvilke boligalarmer som er FG-godkjent her.

Alt om testen av boligalarmer kan du lese nedenfor. Klikk inn på hvert enkelt produkt for mer informasjon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag