*Nettavisen* Nyheter.

Test av maskara

De fleste kvinner pynter litt på fasaden med maskara hver morgen. Men hvilken skal du velge?

10.04.08 21:16

Fornøyd med øyevippene dine helt uten sminke, eller foretrekker du et lag med maskara? Øynene får en mer definert innramming med litt sverte på vippene.


- Ikke ta på for mye
Men så må du velge hva slags merke og type du skal gå for. For det finnes et hundretalls maskaraer å velge blant. Og ifølge reklamen loves tre ganger volum eller dobbelt lengde eller bøy til himmels for bare en hundrings.

- Ikke ta på alt for mye, men sånn at du får litt farge på vippene, det holder, forteller make-up-ekspert Helge Borgen.

Han har vært med i testpanelet sammen med TV 2-sminken i Bergen.

I tillegg har vi hatt et testpanel på ti kvinner i alderen 20-63 år som har brukt maskaraene gjennom to måneder. Maskaraene har blitt testet under ulike forhold og temperaturer. Borgen er bare passe fornøyd med maskaraene på markedet:

- Noen er vanskelige å legge, de har for kort skaft og andre klumper seg. Jeg er ikke så imponert over nivået, sier Borgen.

Vippene trenger behandling
Når nå maskaraen har gjort nytten gjennom en hel dag, er det viktig å fjerne den på kvelden. Noen sier at for hver kveld du ikke fjerner sminken blir du en dag eldre. Og glem ikke at også øyenvippene faktisk trenger behandling.

- Tenk på hvor mye balsam og kur du gir håret ditt! Behandle vippene pent og, fjern maskaraen forsiktig hver kveld og legg på primer, en slags balsam for vippene som gir dem næring, avslutter Helge Borgen.

I testen har vi sett nærmere på :
- hvilken effekt maskaraen gir
- påføring
- fjerning
- holdbarhet
- pris

I tabellen under finner du rangeringen. Klikk på hvert enkelt produkt for en mer spesifikk produktomtale.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.