RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Test av MP3-spillere

Foto: TV 2 hjelper deg (TV 2 hjelper deg)
Sist oppdatert:
I år fyller MP3-spilleren 10 år. Vi feirer med å teste åtte populære modeller.

Mye har skjedd i løpet av MP3-spillerens første 10 leveår. I 1999 ble det solgt 2000 MP3-spillere her til lands, mens vi i fjor kjøpte over 400.000. Også utvalget av spillere har eksplodert. I dag finnes det flere hundre modeller å velge mellom, og det kan være vanskelig å vite hvilken spiller som er den rette for deg. Det er også vanskelig, om ikke umulig å finne den ultimate MP3-spilleren som passer perfekt til alle. Hvilken spiller som er best, avhenger nemlig av hva du skal bruke den til. Du bør derfor først finne ut hva som er viktig for deg og ditt bruk, og så forsøke å manøvrere i den store MP3-jungelen etter det.

Er spilleren enkel og oversiktlig å bruke? Kan jeg surfe på nettet med den? Har den radio? Er skjermen stor og god nok til å se film? Hvor stor lagringsplass har spilleren, har den plass til hele cd-samlingen min? Hvilke filformater takler den? Hvor lang levetid har batteriet? Er lydkvaliteten god? Har den en fin design? Er den robust nok til mitt bruk?

Harddisk eller flashbasert?
Det finnes to typer MP3-spillere på markedet i dag, nemlig flashbaserte og harddiskbaserte spillere. Harddiskspillerne har gjerne større lagringskapasitet enn flashspillerne, størst av alle er i skrivende stund Apple iPod classic med en harddisk på 160GB. Flashbaserte spillere er gjerne mindre både i vekt og størrelse, og de tåler røffere behandling enn en harddisk spiller gjør.

Brukervennlighet
Du kan lagre enorme mengder musikk, bilder og film på MP3-spillerne. Det er derfor viktig at spilleren er enkel og oversiktlig å bruke. Har spilleren gode hurtigfunksjoner? Er det enkelt å overføre materiale fra PC til spiller? Hvilke formater støtter den?

Åtte spillere - to kategorier
Det er altså mange ting å ta hensyn til når du skal velge spiller. TV2 hjelper deg har i samarbeid med Teknofil.no testet åtte populære modeller.

Vi har delt spillerne inn i to kategorier ut i fra skjermstørrelsen. Av spillere med skjerm mindre enn 3 tommer har vi testet Cowon D2, Apple iPod classic, Sony Walkman NWZ-816 og Creative Zen. I kategori for spillere med skjermstørrelse på over tre tommer har vi testet Creative Zen Vision W, Apple iPod touch, Samsung P2 og Cowon Q5W. Spillerne er testet etter følgende kriterier:

Brukervennlighet:
- Meny/navigasjonssystem/betjening
- Søkemulighet etter media
- Menyspråk
- Snarveier til hovedfunksjoner
- Enkelhet å overføre media fra PC

Design:
- Skjermstørrelse og oppløsning
- Størrelse og vekt iforhold til funksjonalitet
- Lagringskapasitet (ift pris + og maxmodell)
- Utseende

Funksjoner:
- Lydkvalitet med medfølgende hodesett
- Antall forskjellige støttete medietyper
- Radiomottak
- Non-mediefunksjoner
- Tilkoblinger

Pris:
- Vi har tatt utgangspunkt i billigst tilgjengelig pris på nettet.

Mer om resultatene i testen kan du lese i tabellen nedenfor eller på Teknofil.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere