RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Test av regntøy for barn

Sist oppdatert:
Enten vi liker det eller ei – høsten er i anmarsj. Men hva skal vi ha på ungene for å holde regn og ruskevær ute?

TV 2 hjelper deg har i samarbeid med Foreldre og Barn, samt Consumer Content i Sverige gjort en test av høstens regntøy for barn. Noen av resultatene var langt fra oppløftende.

Vi testet regntøyet med utgangspunkt i følgende kriterier:

¿ Vanntetthet – før og etter slitasje, samt i sømmer

¿ Giftige stoffer

¿ Sikkerhet

¿ Pris

Her er resultatet:

KappAhl
Modell: Kax
Pris: 398 kr

Testvinneren er både slitesterk og vanntett. Den er rimelig og oppfyller alle sikkerhetskrav. Denne gangen kan vi med andre ord konkludere med et billig er best.

H&M
Modell: C
Pris: 398 kr

H&M er et godt kjøp Den er rimelig, kommer godt ut på vanntetthet og oppfyller alle sikkerhetskrav. Hadde den bare tålt slitasje litt bedre ville den ha delt førsteplassen med KappAhl.

Lindex
Modell: Bamse
Pris: 398 kr

Abeko
Modell: Emil og Jesper
Pris: 588 kr

Dressene fra Abeko og Lindex en nokså vanntette, men tåler slitasje dårlig. Lindex er litt rimeligere, og har i tillegg glidelås og klaffer som holder vannet ute, noe som er en fordel.

Cubus
Modell: Peanuts Fleece
Pris: 558 kr

Cubus holder ungene tørre, men er i dyreste laget. Den får trekk for fastsydd hette som kan være farlig for barnet.

Didrikson
Modell: Ruskemann
Pris: 349 kr

Reflex
Pris: 299 kr
.

Stormberg
Modell: Plask
Pris: 498 kr

Verken Stormberg, Reflex eller Didriksons Ruskemann-dress er laget for skikkelig ruskevær. Stormberg holder ikke vannet ute og Reflex, som er billigst i testen, lekker i sømmene. I tillegg har både Stormberg og Reflex farlige snorer som kan hekte seg fast. Didrikson får pluss for godt med reflekser.

Helly Hansen
Modell: Kids new PU
Pris: 648 kr

Helly Hansen skuffer stort. I tillegg til at det er funnet giftige ftalater i jakken har hetten en strikk som kan være farlig. Dressen er også langt fra vanntett etter litt bruk. Når den også er i dyreste laget må det bli jumboplass.

Helly Hansens har trukket tilbake sin regnjakke i alle størrelser opp til tre år på grunn av ftalatfunnene. Ftalater er hormonforstyrrende stoffer som kan skade reproduksjonen og man får de i seg dersom man tygger på produkter som inneholder slike. Helly Hansen har opprettet en forbrukertelefon hvor kunder som har spørsmål angående dette kan ta kontakt: tlf: 95 85 60 05. Helly Hansen mener også at strikken vi referer til i innslaget ikke er farlig dersom den blir brukt på riktig vis.

Her ser du regntøyet som var med i testen:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere