Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Test: Comme des Garçons

TESTER: 13.november kommer denne designerkolleksjon i H&Ms butikker - hvordan tar den seg ut på vanlige folk? Side2 tok testen.
TESTER: 13.november kommer denne designerkolleksjon i H&Ms butikker - hvordan tar den seg ut på vanlige folk? Side2 tok testen. Foto: Camilla Flatten/Vibeke Johnsen (Side2)
Sist oppdatert:
Side2 sjekket om designerklærne fra billigkjeden H&M passer for vanlige folk - se resultatet her!

(SIDE2): Om en liten uke er det igjen tid for designerslipp hos kleskjeden Hennes og Maurtiz - denne gangen er det Comme des Garçons som står for tur.

Se bilder fra testingen nederst i saken!

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Japansk humor
På menyen står kåper, kjoler, bukser, bluser og sko denne gangen. Sjefsdesigner for merket er japanske Rei Kawakubo.

Hun er kjent for sin kreative og kunstneriske tilnærming til mote - hun elsker å tøye grensene og det har hun selvsagt gjort i denne kolleksjonen også. Den er definitivt leken, meget kreativ og til tider småsprø. Svart og hvitt er hennes fargevalg for vinterkolleksjonen, men noen blå innslag innimellom. Blå er som kjent det nye svart - så her er det bare å henge seg på.

Bakgrunn:Comme des Garçons for H&M
Les mer her på BiipMag: Sniktitt på H&Ms nye kolleksjon

Testing
Til å teste meldte Side2s hoffreporter Camilla Flaatten (29) og Side2s redaksjonsleder og filmjournalist Vibeke Johnsen (36) seg frivillige. Vi bestemte oss for å gå for en enkel styling - det vil si: slik vi går til hverdags. Kan klærne brukes i det daglige?

Camilla er 165 centimeter på strømpelesten og bruker til vanlig 34-36 i størrelser, mens Vibeke er 169 centimeter og bruker normalt 38-40.

Til testing:
Kåpe (kr 2700): Kolleksjonens signaturplagg er kåpen som er en miks av kåpe og kjole i ett. Den er superleken, meget pen i snittet og anvendelig på kommende julefester.

- Dette er vel ikke helt min stil i utgangspunktet, men det er mitt favorittplagg i kolleksjonen. Den er morsom og unik, og helt klart kul til festen. Skulle gjerne brukt kun den, men den er for åpen foran og man må ha enten bukse, skjørt eller kjole under, sier Camilla.

Hvit blondebluse (kr 500):
- Denne er veldig barokkaktig. Her er det mange muligheter når det gjelder styling. Strikken i håndleddet kan man leke med. Jeg likte denne, sier Vibeke.

Korsettkjole (kr 1000):
- Hmmmm, her er jeg vel egentlig veldig i tvil. Den har fine materialer og skjørtet har pen vidde, men den blir for åpen for min del. Elementene med ryggen kan være kule, men jeg føler at jeg blir for gammel for denne her. Pluss for at man kan ha bh under til tross for svært åpen løsning, sier Camilla.

Svart og hvitprikkete og mørkeblå stoffsko (kr 400 per stykk):
- Overraskende behagelige sko, komfortable såler, men de er jo helt ubrukelige på vinterstid, mener Camilla.

- Likte de prikkete best, de blå ble litt vel spisse for min del. På vinterføre er de virkelig helt ubrukelige, sier Vibeke.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Smokingbukser (kr 500):

- Denne er for trang selv om det er min størrelse i utgangspunktet, så her må man kanskje opp en størrelse for å finne en som sitter fint. Er du litt kraftig i beina, kan du uansett få problemer i denne. Jeg synes denne var kul og likte detaljene med knapper på leggen og det høye livet, sier Vibeke.

- Lite flatterende snitt for kvinner med hofter og rumpe. Her må man ha høyden, og selvsagt blir de penere med høye hæler til. Stoffet er veldig behagelige og kvalitetsmessig kjennes de gode ut til å være H&M.

Haremsbukse i ull (kr 400):
- Superbehagelig, det er vel det man kan si om denne gigantiske buksen. Morsom og kul, denne kan brukes til både hverdags og fest, men er nok for den mest ihuga Commes-fansen? undrer Camilla.

- Dette er noe av det styggeste jeg har sett, sier Vibeke.

Kort ulljakke (kr 1000) med matchende shorts (kr 700):
- Jakka er fin, og buksa er utrolig behagelig, men litt latterlig i formen, mener Vibeke.

- Jakka er kjempefin og med en kul vri, sier Camilla.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Blå- og hvitprikkete ullkardigan (kr 600):
- Kardiganen passer til jeans og skjørt, og kan brukes til hverdag og fest, så denne er en fin liten sak. Veldig behagelig og akkurat passe lang på ermene for min del. Men den kan nok krympe litt i vask, så kanskje en skal gå en størrelse opp? sier Vibeke.

- Denne er skikkelig søt og veldig behagelig. Et deilig hverdagsplagg, sier Camilla.

Blå og hvitprikkete bomullstopp (kr 250):
- Denne er håpløs i passform. Et helt enkelt og greit plagg, men ikke en vinner, sier Vibeke.

- Passer overhodet ikke, ganske kjedelig og et litt merkelig plagg i kolleksjonen, sier Camilla.

Androgynt
Kolleksjonen kan virke veldig maskulin i snitt og tilnærming til kvinnekroppen, men Rei Kawakubo er en mester i å få selv de merkeligste plagg til å se vakre ut på damer. Kleskolleksjonen suppleres også med weekendbager og lommebøker, gutta får selvsagt sin helt egen kolleksjon.

Kolleksjonen er til salgs i utvalgte H&M-butikker 13. november.

1146

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!