RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TEST: De rimeligste speilrefleksene

Teknofil tester de rimeligste speilreflekskameraene, opptil 7.000 kroner. Les testen her.

Digitale speilreflekskamera selger i mengder som ingen skulle tro var mulig, og vi nordmenn synes å være umettelige på disse produktene.

Ikke minst har prisene falt kraftig det siste året, og et profft kamera er ikke lengre forbehold de med dype lommer.

Vi tester digitale speilreflekskamera til under 7.000 kroner, inkludert objektiv, og vi er imponerte over hvor mye du får for pengene.

Først ut i testen vår er Nikon D40, Canon 400D, Nikon D40x og Olympus E-400.

Men vi stopper ikke der. Før sommerferien senker seg, kommer tester av de aller fleste speilrefleksene i handelen under 7.000 kroner, både eldre og nyere modeller.

Etter hvert som nye modeller lanseres, tester vi disse med samme metodikk som de vi har testet i dag, slik at du får et fullstendig tilbud av sammenliknbare tester. Så følg med i ukene framover!

Her kan du lese alt om hvordan vi tester.

Canon 400D
Bildene som du får med en Canon 400D er gode. Det er særlig skarpheten, fargegjengivelsen og fraværet av bildefeil som trekker opp. Fargene er ikke så livlige som hos for eksempel Nikon, men de føles slett ikke blasse av den grunn.

Det er ingen av Canons kameraer som kan karakteriseres som direkte billige. Heller ikke 400D er noe særlig konkurransedyktig på pris alene.

I denne testen har prisen en god del å si på totalpoengene, og etter som andre kameraer har fått høyere skåre på bildekvaliteten også, havner Canon 400D midt på treet. Det er et godt kamera, men det utmerker seg ikke spesielt i noen annen retning en på prislappen.

Her kan du lese hele testen av Canon 400D.

Pluss: Gode bilder med få feil, Raskt både i oppstart og bruk.
Minus: Høy pris, sliter med dynamikken, ingen ekstrafunksjoner.

Nikon D40
Dette kameraet er såpass gammelt nå at det ikke tilbyr de ti megapikslene med oppløsning som synes å være standarden for tiden. Ikke desto mindre får du aldeles utmerkete bilder med dette kameraet.

Brukervennlighet og mye hjelp til fotografen gjør dette til et godt kamera for nybegynnere.

I enkelte tilfeller arbeider autofokusen overraskende langsomt, og vi har sett kameraet bruke omkring et sekund før det var skarpt, og bildet var klart til å tas. Til gjengjeld lager kameraet gode bilder når det først har fått stilt inn linsen.

Her kan du lese hele testen av Nikon D40.

Pluss: Lav pris, gode bilder, godt hjelpesystem
Minus: Treg autofokus, lavere oppløsning enn de nye kameraene

Olympus E-400
Olympus E-400 påberopte seg ved lanseringen å være «verdens minste og letteste D-SLR kamera». Det tror vi så gjerne. Kameraet er merkbart lettere og mindre enn de fleste av sine konkurrenter.

Olympus E-400 når ikke helt opp i konkurransen på bildekvaliteten. Både på skarphet, fargegjengivelse, dynamikk og graden av bildefeil står E-400 litt tilbake for mange av sine konkurrenter.

Når det er sagt, så er ikke bildene direkte dårlige, de er bare svakere enn hva de andre får til. De andre egenskapene til dette kameraet kan likevel gjøre dette kameraet til et godt valg for deg, om du for eksempel har svært små hender, eller er usikker på hvordan du skal stille inn kameraet i gitte situasjoner.

Pluss: Lite og nett, mange forhåndsinnstillinger
Minus: Svak på bildekvalitet

Her kan du lese hele testen av Olympus E-400.

Nikon D40x
Nikon D40x er et kamera som er til forveksling likt forgjengeren, det eneste nye Nikon har gjort, er å øke oppløsningen og bredden på lysfølsomheten.

På bildekvalitet alene er dette kameraet bedre enn forgjengeren. Ikke på grunn av oppløsningen, men på grunn av skarphet og fargegjengivelsen.

Den mest oppløftende forskjellen er likevel bildekvaliteten, særlig på bilder tatt i sterkt sollys. Våre testbilder viser flere detaljer i områder med dyp skygge, samtidig som områder med høylys ikke blir altfor lyse. Bildene ser skarpere ut, og fargene er litt mer «saftige» enn hva D40 lager.

På grunn av at vi har lagt stor vekt på prisen i vår vurdering, så får likevel ikke Nikon D40x så mye høyere karakter enn forgjengeren.

Pluss: Skarpere bilder, og friskere farger, bedre batterilevetid
Minus: Mye dyrere enn lillebroren, ingen nye funksjoner

Her kan du lese hele testen av Nikon D40x.

Denne saken er hentet fra forbrukerelektronikknettstedet Teknofil.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere