*Nettavisen* Nyheter.

Test denne til grillmaten

Foto: (Fetzer.com)

En deilig og robust Zinfandel fra California.

(SIDE2): Zinfandel er en blå vindrue, og dyrkes både i Italia (Primitivo) og Kroatia, men er også svært populær og viktig i USAs vinregioner. I California brukes den gjerne til å lage rosévin under navnet White Zinfandel eller Zinfandel Blush, men det lages også kraftige rødviner av druetypen.

Zinfandel fra USA kan være en god match til entrecôten fra grillen. Hvis man velger en tradisjonell bearnaisesaus eller bruker krydret barbecuemarinade til kjøttet smaker det med en vin som balanserer de kraftige røyksmaken i kjøttben og fedmen i sausen.

Fetzer Valley Oaks Zinfandel 2010, USA
(#216601, kr 129,90) Poeng: 84

Fin dyp rødblå i fargen. Dufter av mørke røde bær, litt eik og lett av vanilje.

God fylde og myk munnfølelse med fin fruktighet og lett av krydder og fat i ettersmak. Fin syrlighet. Fin lang ettersmak med bløte tanniner. En godt priset vin som helt klart er verdt et forsøk til grillfesten.

Laget på 83% Zinfandel og 17% Petite Sirah.

Les også:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.