Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Test grenser i ferien

Frister det ikke litt å komme hjem med sixpack?
Frister det ikke litt å komme hjem med sixpack?
Sist oppdatert:
Hvorfor komme hjem med ølvom, når du kan få overskudd og energi på treningsferie?

Hvorfor utsetter noen seg for dette?
Jeg spurte meg selv dette stående i en boksering i Thailand. Jeg var utslitt, skamslått og veldig, veldig svett. Kom blodsmaken i munnen fra utmattelse eller slaget jeg fikk på haken i stad? Vanskelig å bedømme.
Akkurat der og da angret jeg, det innrømmes. men i dag vet jeg at neste ferie også blir selvvalgt blodslit. Fordi det faktisk er utrolig gøy med treningsferie!

TIPS OSS!

Såkalt fitness-ferie – der man bruker ferien på treningsopplegg, enten målet er å komme i form, bli bedre i en sport eller bare ha det gøy – er en ferieform i vekst. Og utvalget er mildt sagt variert, fra fluefiske til yoga. For meg ble det altså thaiboksing.
Det finnes rundt 80 thaiboksingleire rundt i Thailand som tar imot turister. Som treningsferie høres det kanskje røft ut, og var det også innimellom. Men når jeg tuslet ned mot stranden etter endt dyst, full av energi, skjønte jeg at det også har sine fordeler.
For mens fyllesjuke turister satt og tvang i seg engelsk frokost i tolvtiden hadde jeg vært oppe i timevis. Og trent. Lært noe nytt og hatt det gøy. Noen ganger litt vondt også, men hvem klager?

To treningsleire for thaiboksing

www.horizonmuaythai.com: Horizon Muay Thai Boxing Camp på Koh Phangan i Sør-Thailand ønsker utlendinger velkommen.
www.lannamuaythai.com: Lanna Muay Thai Boxing Camp finner du i byen Chiang Mai.

Finn din treningsferie

Her er tre råd som kan hjelpe deg til å finne en treningsferie som passer for deg.

1. Vit hva du liker

Det er bare dumt å sløse bort dyrebare feriedager på å lære å surfe hvis du har vannskrekk, eller spille tennis med to venstrebein, fordi du synes antrekkene er så søte. Tenk over hvilke treningsformer du har prøvd, eller hvilke du har hørt om og tenkt at «det vil jeg prøve!» Hvis du er i tvil kan du prøve å ordne en prøvetime et sted i nærheten.

2. Velg riktig nivå

Husk at du skal ha det hyggelig. Dette er tross alt ferien din, og du skal ikke komme hjem utbrent og ulykkelig. Samtidig skal du svette litt. Det dreier seg om å utfordre seg selv og egne grenser. Det å pushe seg litt ekstra gir mye igjen. Legg lista akkurat så høyt at det er gøy når du kommer over!

3. Gjør forarbeidet

Dersom du vil lære deg en aktivitet kan det være lurt å være i noenlunde ok form før du begynner. Dersom du for eksempel har investert tid og penger i en ukes surfecamp er det forferdelig uøkonomisk å bruke de fem første dagene på å trene opp armene. Det er lett å bli litt lat når man vet man skal på en slik aktiv ferie, utsette treningen og tenke at man begynner når man kommer dit, men det er altså ikke så lurt.

Fem anbefalte treningsferier

Bootcamp

Dette er treningsferien for deg som vil få villdyret til å våkne. Kan hende vi ikke er skapt for kontorrotteliv i byen, men for en mer intens tilværelse i villmarka. Fra ni dager til tre og en halv uke med hard trening og organisk raw-food diett i Hellas eller Kenya.
www.wildfitness.com

Luksustrening

Denne arrangøren har populære program over hele Europa og i Marokko. Fra tre dager til en uke med trening og helsekost i luksuriøse omgivelser
www.inspa-retreats.com/holiday/fitness.html

Yoga i Brasil

Responsible Travel tilbyr en ukes tettpakket program for å rense kroppen og komme i form, i eksotiske Brasil.
www.responsibletravel.com/trip/Trip101515.htm

Surfing på Stad

Norges mest værharde område er perfekt for å lære å surfe. Her tilbys alt fra privattimer til ukeskurs i denne koselige ekstremsporten.
www.stadsurfing.com

Golf i Skottland

Golfturer rundt om i verden er muligens den mest populære formen for treningsferie, og mulighetene er mange. Hvorfor ikke slå noen slag i sportens hjemland? Moss Golf Tours tilbyr for eksempel ukesturer til Skottland, der man trener og lærer med profesjonelle instruktører.
www.golf-ferier-skottland.com

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!