RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Test: Innertier fra Samsung

Den nye modellen fra Samsung har en meget bra skjerm.
Den nye modellen fra Samsung har en meget bra skjerm. Foto: Espen Swang (Mobilen.no)
Sist oppdatert:
Wave har alt du kan forlange av en mobiltelefon, og litt til.

Samsung Wave er en mobiltelefon som imponerer på flere områder. Det første vi merker oss er den nye Super-AMOLED-skjermen, som er det reneste festfyrverkeri. Dernest lar vi oss imponere over det oppdaterte brukergrensesnittet TouchWiz 3.0, og hvor raskt telefonen reagerer. Samsung har laget den 1GHz kraftige prosessoren selv, og vet hvordan den best skal utnyttes.

Design
Designen til Wave er nok ikke den mest spennende vi har sett. Men materialvalget er godt, og noen små detaljer løfter helhetsinntrykket.

Skjermen måler 3,3 tommer diagonalt, og oppløsningen er på 480 x 800 punkter. Det høye antallet bildepunkter gir et svært skarpt bilde, og bruken av AMOLED, der hvert enkelt bildepunkt har sin egen lampe, gir god kontrast og klare farger. Med Super-AMOLED er berøringsfunksjonen integrert på en måte som gjør at det ikke er behov for et ekstra lag av glass på toppen av skjermen. Resultatet er at skjermbildet ser ut som om det ligger utenpå glasset. Ingen annen mobil har en like klar og fin skjerm.

Samsung Wave er en mobiltelefon i det absoluttet toppsjiktet. Den er svært avansert, men likevel enkel å bruke. Wave gjør det lett å holde seg i forbindelse med omgivelsene, enten du skal snakke i telefonen, sende meldinger eller bruke sosiale nettverk. Det gode kameraet gjør det fristende å ta bilder, og gode bilder er det alltid morsomt å dele.

Skjermen gjør Wave til en fest å se på. Materialene får telefonen til å virke luksuriøs, og telefonen står like godt til dress og selskapskjole som til dongeri.

Lite å plukke på
Fysisk er det bare på skjermstørrelse og kameraoppløsning at Wave må se seg slått av enkelte konkurrenter. Det oppveies langt på vei av kvaliteten på skjermen, som altså er i en klasse for seg. Kameraet på Wave tar bilder med 5 megapiksler oppløsning. Det finnes mobilkameraer som klarer langt flere piksler enn dette, men vi synes likevel Samsung har gjort et fornuftig valg. Løsningen med moderat oppløsning og lite signalstøy gir totalt sett en god brukeropplevelse.

Her kan du se bilder tatt med Samsung Wave og selv bedømme kvaliteten.

Det nye operativsystemet Bada virker svært lovende, om enn litt umodent. Blant annet er det ikke mulig å skille varling av e-post fra varsling av SMS. Det er også enkelte pussige orddelinger i menyene, og på tasten ”tilføy” mangler ”y”-en.

Teksting på det virtuelle tastaturet går kjapt, takket være ordboka. Her mangler nemlig egne taster for æ, ø, og å, men trolig vil et nytt tastatur dukke opp om kort tid. Dette er tross alt en mobiltelefon der hvem som helst kan legge til programvare og dele den med andre. Løsningen med automatisk veksling mellom qwerety i breddeformat og T9-tastatur i høydeformat fungerer også utmerket.

Dessuten er det enkelt å skrive meldinger med flere språk, ettersom vi kan bytte ordbok med et tastetrykk.

Vi finner i grunnen bare småtterier å pirke på i Samsungs førstefødte Bada-mobil, og gir terningkast seks.

Les hele testen av Samsung Wave på Mobilen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere