TEST: Kjendisleketøyet du har råd til

Blackberry begynner endelig å få på skikkelig støtte for musikk, film og sosiale nettverk.

Blackberry begynner endelig å få på skikkelig støtte for musikk, film og sosiale nettverk. Foto: (RIM)

Med BlackBerry Pearl kan også du skaffe deg mobiltelefonen amerikanske kjendiser omfavner.

06.09.10 08:03

[Mobilen.no]: For den som primært ønsker seg en “kjendismobil” med BlackBerry-logo, så er nok Pearl 9105 det rimeligste alternativet.

Den ser riktignok annerledes ut enn de BlackBerry-modellene kjendisene bruker, og utseendet på telefonen vekker heller ingen assosiasjoner til jetset-liv.

Men telefonen virker drifttsikker, har god lyd, og kan brukes med alle BlackBerry-tjenestene.

Trigcom tror denne modellen vil appellere til brukere som ønsker å gå over til BlackBerry, men som ikke vil kvitte seg med det vanlige mobiltastaturet. Det tror ikke vi. Vi tror telefonen vil bli kjøpt av brukere som må velge BlackBerry fordi arbeidsgiver stiller krav om det, og at de velger denne modellen fordi den er liten.

Telefonen vil nok også være et alternativ for brukere som vil ha mer funksjonalitet på mobiltelefonen, uten at det skal koste skjorta i form av dyre dataoverføringer. Skal du bruke telefonen i Norge er det ikke all verden å spare. Men reiser du utenlands vil du kunne fortsete å bruke e-post og andre datatjenester til en langt lavere pris enn du får med andre løsninger.

Med BlackBerry Pearl 9105 får du en kompakt og avansert smartmobil med god musikkspiller og utgang for vanlige hodetelefoner. I tillegg får du et hav av muligheter for å holde deg oppdatert med e-post, sosiale nettverk og ulike meldingsklienter, både over Wi-Fi og 3G.

Men du får også en telefon det er vanskelig å se teksten på, et tastatur som det er vanskelig å skrive raskt og feilfritt på, og et mobilkamera med klare begrensinger.
Se bilder tatt med kameraet til 9105

For å ha fullt utbytte av telefonen trenger du abonnement på en BlackBerry-tjeneste. Med dette abonnementet får du også sikker tilgang til e-post, filserver og andre BlackBerry-spesifikke tjenester.

Vi tror dette blir en mobiltelefon for spesielt interesserte.

Terningkast: 5

Les hele testen av Blackberry 9105 på Mobilen.no

Sjekk også ut
Ønsker du en trykkskjermsmobil i samme hendige størrelse som Pearl 9105, og kunne tenke deg Android operativsystem, bør du sjekke ut Sony Ericsson X10 Mini.

Et annet bra proffalternativ er Nokia E72, som er bedre egnet for skriving av lange tekster enn Pearl.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag