RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TEST: Lekker designmobil

(LG)
Sist oppdatert:
Om du vil ha en touchmobil med stilen i behold, er LG GD880 Mini et trygt valg.

[Mobilen.no]: LG GD880 Mini er en svært lekker mobiltelefon. Den har mange av toppmodellenes egenskaper, som turbo-3G, Wi-Fi, GPS og kapasitiv skjerm som gir bedre fingerkontroll. Samtidig mangler den litt på å bli med helt til topps.

Her finner du laveste pris på LG GD880 Mini

De fleste funksjoner vi trenger er på plass, men uten mulighet for å legge til applikasjoner kan du heller ikke utvide tilbudet. Blant annet ville det vært fint å kunne legge til mer avanserte navigasjonsprogrammer enn det J2ME-teknologien (Java) åpner for.

Skjermen er lekker, og selv om det ikke er AMOLED, så er den fargesterk med svært god kontrast. Når det gjelder lesbarhet i sollys plasserer den seg midt på treet. Det betyr at du nok må anstrenge deg litt for å bruke den i sola, men at det går.

GD 880 Mini er heller ikke småspist når det gjelder batteri. Skal du bruke telefonen mye uten mulighet for å lade, så er ikke dette modellen for deg. I testperioden har vi brukt telefonen mye, men vi synes likevel det blir i meste laget når vi må lade opp til to ganger per døgn.

GD 880 er gjennomgående rask å bruke, og det går fint å bla i bilder. Den er litt tregere til å tegne opp nettsider, men totalopplevelsen av nettleseren er god. Telefonen mangler litt av organiske følelsen brukergrensesnittet på iPhone og HTC Desire gir.

Også prismessig er dette en mobiltelefon som plasserer seg i den øvre middelklasse. I skrivende stund koster telefonen rundt 3500 kroner uten abonnement. Etter å ha vist telefonen i ulike miljøer har vi inntrykk av at de aller fleste opplever den som svært stilig. Det synes vi også at den er.

Brukergrensesnittet står kanskje ikke helt i stil, og mange vil nok oppleve at de får mer igjen for å bruke samme beløp på en mobiltelefon som kan kjøre Android. Men er det mulig å finne en rimelig androidmobil som er i nærheten av å matche LG GD 880 på design? Vi tror ikke det.

Kameraet og videokameraet er heller ikke helt i toppsjiktet. Men den gjennomførte musikkspilleren og videospilleren gjør dette til en virkelig god underholdningsmobil.

Fornuftig pris, gode menyer og mange avanserte funksjoner veier langt på vei opp for at menysystemet til telefonen har et lite forbedringspotensial.

Terningkast: 5

Les hele testen av GD880 Mini på Mobilen.no

Vi anbefaler også å kikke på:

HTC HD Mini: Liten og avansert touch-mobil med Windows Mobile. Har det LG GD 880 mangler, som ruterfunksjon og opplasting til YouTube. En del dyrere enn GD 880 Mini.

Sony Ericsson Xperia X10 Mini: Også en mobiltelefon som skiller seg ut i mengden. Kjører Android operativsystem som gir flere muligheter enn du har med LGs lukkede OS.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere