RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TEST: Nokia 5070 - Klassikeren

Sist oppdatert:
Nokia har en hel rekke billigmodeller. Klarer Nokia 5070 å hevde seg blant disse?

Billigmobilene kommer i strie strømmer om dagen, og Nokia har en stor del av dette markedet med en myriade av modeller. Nå har Nokia kommet med det nyeste medlemmet i billigfamilien sin, Nokia 5070. En billigmobil som ved første øyekast ser ut til å ha en del ekstra å bidra med.

Ingen skavanker
At designet har en del ekstra skal vi imidlertid ikke hevde. For dette er en klassisk candybar-telefon. Utseendet er helt klart i kjedeligste laget og har et lite preg av plastikk. Riktignok virker telefonen både robust og uten bygningsmessige skavanker.

Tastene er utvilsomt det beste med selve designet på mobilen. Riktignok ikke like bra som på bestemorsmobilen Nokia 3110 Classic, men allikevel med glimrende respons og størrelse. Dette er tross alt noe av det viktigste på en basismobil, som ofte kun brukes til tekst og tale.

Størrelsen på telefonen er helt grei. Dimensjonene er på 105,4 x 44,3 x 18,6 millimeter og vekten er på 88 gram. Den er ikke blant de helt minste mobilene, men ligger allikevel helt greit i lomma.

Over normalen?
Når det gjelder funksjonalitet ser faktisk Nokia 5070 ut til å ligge litt over normalen når det gjelder billigmobilene. Trebåndsmobilen er blant annet utstyrt med EDGE. Men en litt nøyere titt viser at alt ikke bare er fryd og gammen. Den støtter nemlig bare EDGE Class 6, noe som gjør at telefonen ikke er utstyrt med den raskeste versjonen.

Resten av den trådløse teknologien viser også at telefonen ikke er helt opp til par. 3G er utelatt. Det samme er Bluetooth. Infrarød overføring er derfor eneste mulig het for enkel dataoverføring.

Tekst og tale
Skjermen er også ganske skuffende. 128 x 60 punkter og 65536 farger er absolutt minimum blant dagens mobiler og gir et ganske uklart bilde. Det gir ikke kameraet på denne mobilen hjelp i det hele tatt, og er det noe som trenger hjelp på denne mobilen er det kameraet.

Bildekvaliteten dette VGA-kameraet gir er under enhver kritikk. Uten verken fotolys eller blitz blir det elendige bilder i alt bortsett fra det beste dagslyset. Men selv da er ikke bildene brukendes til noe annet enn annenrangs MMS-meldinger.

Telefonen er heller ikke utstyrt med støtte for minnekort og siden den kun er utstyrt med fire megabyte internminne er mulighetene heller begrenset. MP3 går derfor ut av vinduet. Det samme gjør mulighetene til å lagre en masse bilder og Java-spill. I det store og hele er det tekst og tale som er fokuset på Nokia 5070, noe som for så vidt er helt greit.

Største fordelen i forhold til telefonens funksjoner er faktisk radioen. Denne trekker faktisk snittet opp ganske betraktelig og gjør at telefonen ikke er helt ubrukelig. Menysystemet Series 40 gir også mobilen en stor fordel. Det er både raskt og brukervennlig, med alle de funksjonene som forventes.

Finnes alternativer
Telefonens talekvalitet er også helt ypperlig. Ingenting å klage på når det gjelder verken høyttaler eller radiofølsomhet. Batteriet derimot er litt skuffende. Levetiden er ikke på mer enn ett døgn med aktivt bruk, noe som er for dårlig for en såpass begrenset mobil. Eneste som bidrar på dette området er at en billigmobil kanskje ikke brukes like aktivt som det vi mobiltestere tror.

Rundt tusen kroner uten abonnement er en helt akseptabel pris for en billigmobil, men det er ikke tvil om at det finnes bedre alternativer der ute, selv i denne klassen. Ta blant annet en titt på den såkalte bestemorsmobilen. Den kan være et godt alternativ.

Denne saken er hentet fra mobilsiden Mobilen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere