Gå til sidens hovedinnhold

Test: Nordkapp Noblesse 650

Ny kompakt småbåt knuser småsjøen.

Østfoldbaserte Nordkapp, som bygger sine båter i Polen, blir bare flinkere og flinkere.

De har vunnet tester Vi Menn Båt har arrangert tidligere, og med nykommeren 650 akter de åpenbart å henge med i teten på nytt.

Denne artikkelen er hentet fra Kastloss.no.

Vi trives så å si alltid bak rattet i en Nordkapp. Komforten er god både dypt i stolen og på sitteklaffen, og det gråfargede dashbordet er moderne og ryddig.

Skal vi pirke på noe denne gangen, må det være den litt underdimensjonerte plotteren, samt mangelen på rom for kartblader og småting som nøkler og mobiltelefoner.

En annen ting vi legger merke til på vei ut mot havet, er den lave vindskjermkanten, som stjeler mye av sikten fremover.

Dette går igjen på flere av Nordkappbåtene, og frister i hvert fall ikke til kalesjekjøring på regntunge dager.

Imponerer
Jeg setter meg opp på klaffen og kjenner på fartsvinden.

Bak meg brøler E-tec-motoren til Evinrude, som med sine 200 hk er den minste i testen, men likevel mer enn kraftig nok.

For når sjøen har fine skumtopper, er 41 knop en høy nok toppfart.

Da er det viktigere med båtens oppførsel i bølgene, og her imponerer Nordkapp: Med sitt skarpe forskip knuses småsjøen, men uten at energien forplanter seg til nakkevirvlene, og jeg sitter igjen med følelsen av at 650s kompakte skrog tåler noen trykk.

Hun er litt mer vindømfintlig enn sine testkonkurrenter, men ikke nok til å viske ut fornemmelsen av at dette er en bastant, trygg, lettrimmet og kjørevillig daycruiser – noe som i praksis betyr høy cruisingfart selv under litt tøffere forhold.

Ekte kvalitetsbåt
I tillegg til sjøegenskapene er det kvalitetsinntrykket som gir mersmak ved denne båten: En titt i cockpit gir en følelse av at jobben er nøye gjort. Rekker, pulpits, kryssholt og beslag virker solide og sitter godt fast – her finnes det få effekter med et iboende ønske om å leve sitt eget liv ute i bølgene.

Nye artikler om båt hver dag: Sjekk Kastloss.no.

Pent treverk i dørk, bord og skap, samt mørkeblå puter i kalesjetrekk og madrasser i alcantara under dekk er med på å skape en delikat og forseggjort daycruiser.

Båten er på ingen måte overlesset, men med få unntak virker produktet gjennomtenkt og brukervennlig – og det er viktig selv i en båt med dagsturer i skjærgården som hovedbruksområde.

Det er i så måte ikke vanskelig å trives i den nye Nordkappen.

Du en babordplassert hjørnesofa som tilbyr trivelig sittekomfort for opptil fem voksne personer, og copilot-setet er en fortsettelse av denne benken.

Her fremme sitter man også fint, og en vipp med ryggstøtten gir ekstra stor sittegruppe rundt det lille drinkbordet, eller en langstrakt solseng for de smaleste.

Alt om båt: Kastloss.no.

Også Nordkapp har et teakbelagt trinn akter i cockpit som gjør badelivet enklere for noen, og fortøyningsprosedyren er enkel. Å tråkke i sofaputer på vei inn eller ut av cockpit har åpenbart gått av moten.

Liten kokkemulighet
Når vi titter på utstyret, kan det virke som om Noblesse 650 er myntet på dagsturer. En fin stang for vannskiaktiviteter er smart, til tross for at den er noe lavt plassert.

Men det er i første omgang pantryløsningen – eller mangelen på denne – som avgjør saken.

Noblesse har en enkel vask under vindskjermen, et skap med hylle, samt en liten kjøleboks under copilot-setet, og blir direkte utkonkurrert både av Finnmaster og Yamarin når det kommer til kokkelering.

Nordkapp har god liggeplass under dekk, samt en fin hylle og et brukervennlig, elektrisk toalett (ekstrautstyr), så dermed står og faller weekendutfluktene på matkravene om bord.

Liggende til gjestebrygga, med restaurantene innen rimelig rekkevidde, skulle ikke dette by på problemer.

Mer om båt finner du i Nettavisens båtmagasin.

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene