*Nettavisen* Nyheter.

TEST: Rå designperle

Samsungs nye 3D-TV har en lekker utførelse i børstet aluminium og glass. Foto: (Samsung)

Samsungs nye 3D-TV varter opp med utsøkt design - og rå bildekvalitet.

28.08.10 18:46

[Teknofil.no]: Denne nye 46-tommeren fra Samsung gir deg en skjerm med en av markedets flotteste design. Og det beste bildet vi har sett på en TV med kantmonterte LED-lys.

Sortnivået på C8705 er meget bra og detaljene i mørke partier fremstilles godt. Lysstyrken på skjermen er også meget god. Bildene vises med sterke farger og gode detaljer, selv om skjermen står i et rom som er utsatt for mye lys.

Utseendemessig får du en lekker flatskjerm, der rammen består av børstet aluminium og glass i den ytterste kanten. Sammen med den nye foten, som består av fire krommede ben, utstråler skjermen en flott design.

Brukervennligheten på skjermen er bra, med menyer som er lettfattelige å bla seg igjennom. Fjernkontrollen er i samme metallutførelse som skjermen, og har en egen knapp for å belyse tastene i mørke.

Mangler Wi-Fi
En ting vi vil sette fingeren på er at skjermen ikke har innebygget Wi-Fi, noe vi syns burde være på plass på en så lekker skjerm, der du ikke ønsker flere kabler enn høyst nødvendig. Du kan kjøpe en USB-dongel for å benytte deg av trådløst internett, som koster rundt 600 kroner på nett.

En annen ting er skjermens prestasjoner på belysning av detaljer i mørke scener, der den ofte kan være litt unøyaktig.

Det medfølger et par briller når du kjøper skjermen for å se 3D, slik at du eventuelt må kjøpe briller til resten av familien om du skal se filmer i 3D - til 800 kroner stykket.

Kan emulere 3D
Skjermen har en egen innebygd teknologi som gjør vanlige 2D-sendinger om til 3D. Denne funksjonen fungerer overraskende bra i enkelte tilfeller, men er ikke en fullkommen erstatning for en ekte 3D-film.

8000-serien leveres i størrelsene 40-, 46- og 55-tommer, og prisen på 46-tommeren vi har testeter i skrivende stund rett i underkant av 19 000 kroner på nett.

Alt i alt får du en meget bra flatskjerm fra Samsung. UE46C8705 er markedets beste kantmonterte LED-LCD, og kanskje også den med best utseende.

Les hele testen av Samsung UE46C8705

Alternativer
Noen synes at plasma gir et skarpere 3D-bilde. Om du er av samme oppfatning, vil vi anbefale å se nærmere på vår test av Panasonics 3D-plasma.

Syns du 19 000 kroner for en flatskjerm er litt stivt? Les mer om 5 billige TV-er over 42 tommer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.