RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TEST: Rå designperle

Samsungs nye 3D-TV har en lekker utførelse i børstet aluminium og glass.
Samsungs nye 3D-TV har en lekker utførelse i børstet aluminium og glass. (Samsung)
Sist oppdatert:
Samsungs nye 3D-TV varter opp med utsøkt design - og rå bildekvalitet.

[Teknofil.no]: Denne nye 46-tommeren fra Samsung gir deg en skjerm med en av markedets flotteste design. Og det beste bildet vi har sett på en TV med kantmonterte LED-lys.

Sortnivået på C8705 er meget bra og detaljene i mørke partier fremstilles godt. Lysstyrken på skjermen er også meget god. Bildene vises med sterke farger og gode detaljer, selv om skjermen står i et rom som er utsatt for mye lys.

Utseendemessig får du en lekker flatskjerm, der rammen består av børstet aluminium og glass i den ytterste kanten. Sammen med den nye foten, som består av fire krommede ben, utstråler skjermen en flott design.

Brukervennligheten på skjermen er bra, med menyer som er lettfattelige å bla seg igjennom. Fjernkontrollen er i samme metallutførelse som skjermen, og har en egen knapp for å belyse tastene i mørke.

Mangler Wi-Fi
En ting vi vil sette fingeren på er at skjermen ikke har innebygget Wi-Fi, noe vi syns burde være på plass på en så lekker skjerm, der du ikke ønsker flere kabler enn høyst nødvendig. Du kan kjøpe en USB-dongel for å benytte deg av trådløst internett, som koster rundt 600 kroner på nett.

En annen ting er skjermens prestasjoner på belysning av detaljer i mørke scener, der den ofte kan være litt unøyaktig.

Det medfølger et par briller når du kjøper skjermen for å se 3D, slik at du eventuelt må kjøpe briller til resten av familien om du skal se filmer i 3D - til 800 kroner stykket.

Kan emulere 3D
Skjermen har en egen innebygd teknologi som gjør vanlige 2D-sendinger om til 3D. Denne funksjonen fungerer overraskende bra i enkelte tilfeller, men er ikke en fullkommen erstatning for en ekte 3D-film.

8000-serien leveres i størrelsene 40-, 46- og 55-tommer, og prisen på 46-tommeren vi har testeter i skrivende stund rett i underkant av 19 000 kroner på nett.

Alt i alt får du en meget bra flatskjerm fra Samsung. UE46C8705 er markedets beste kantmonterte LED-LCD, og kanskje også den med best utseende.

Les hele testen av Samsung UE46C8705

Alternativer
Noen synes at plasma gir et skarpere 3D-bilde. Om du er av samme oppfatning, vil vi anbefale å se nærmere på vår test av Panasonics 3D-plasma.

Syns du 19 000 kroner for en flatskjerm er litt stivt? Les mer om 5 billige TV-er over 42 tommer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere