RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TEST: Samsungs lekre L760

Sist oppdatert:
Samsung L760 er både lekker og billig - men er den bra?

Vi har ikke akkurat boblet over av lovord og skryt de siste gangene vi har testet mobiltelefoner fra Samsung. Produsenten har ikke klart å imponere nevneverdig, selv om vi ved første øyekast ble mektig imponerte over den uhåndterlige skyvemobilen U700.

Denne gangen er vi imidlertid langt mer positive.

Lekkerbisk
Utseendemessig minner L760 noe om U700. Nykommeren L760 er noen millimeter tykkere enn U700, men ellers noe mindre enn forgjengeren.

Telefonen vi har fått til test er bronsefarget og blank på forsiden. Til tross for lav pris ser den vesle skyvetelefonen både eksklusiv og lekker ut. Når telefonen er skjøvet sammen, er det derfor bare de aller mest vesentlige knappene som vises - nemlig ringeknapper, meny- og valgknapper.

Du trenger med andre ord ikke åpne telefonen for å verken ringe ut eller for å sette i gang musikkspilleren. Telefonen virker solid, og våre forsøk på å finne slark og knirking, har ikke ført frem.

Gode taster
Heldigvis for Samsung har de denne gangen kvittet seg med det vi irriterte oss mest over ved U700 - nemlig de trykkfølsomme tastene. Tastene er denne gangen av den gode, gamle typen - noe vi setter utrolig stor pris på. Det ser kanskje ikke like elegant ut som på U700, men vi slipper å være i tvil om vi har trykket ned en tast eller ikke.

Under skjermen sitter det noe som ser ut som et menyhjul. Et hjul er vel kanskje å ta i, ettersom vi ikke kan snurre, vri eller bare la fingeren gli over den når vi skal bla i menyene. Du kan trykke til høyre, venstre, opp og ned, og knappen fungerer aldeles utmerket.

Talltastene er også greie, men de kunne med fordel sittet noe lenger fra hverandre. Det er ikke så lett å skrive tekstmeldinger i blinde, og skriver du i mørket kan du få problemer med å se. Det er nemlig ikke noen skiller mellom tastene, så du skal holde tunga rett i munn når du taster.

Kjapping
Samsungs siste tilskudd har ikke støtte for HSDPA eller super-3G som det også kalles. Allikevel er den litt av en kjapping. Den har både støtte for edge og 3G, og kan dermed brukes til nedlasting av e-post, musikk og litt av hvert mobilinnhold stort sett overalt. Ettersom telefonen har støtte for begge teknologiene, er du ikke avhengig av 3G-dekning for å oppnå raske hastigheter.

Menyene på Samsung L760 er også med på å gi oss inntrykk av at dette er en kjapp telefon. Det spiller nemlig ingen rolle hvor raskt vi bytter mellom programmene, telefonen henger med i svingene uansett. Det eneste som noen ganger tar litt tid, er å komme tilbake til utgangspunktet.

Underholdende
Heller ikke på underholdningssiden er L760 en sinke. Telefonen har både radio, mp3-spiller, kamera og selvsagt mulighet for å laste ned en hel drøss forskjellige spill.

Som på de fleste mobiltelefoner fungerer det medfølgende hodesettet som radioantenne. Dermed må du koble til dette for å i det hele tatt kunne skru på radioen. Har du disse koblet til kan du velge om du vil spille av lyd i hodesettet eller de innebygde høyttalerne i telefonen.

Radioen kunne definitivt vært enklere å betjene. Vi synes det er kronglete å skifte mellom stasjoner, og det krever unødvendig mange klikk å skru på og klargjøre radioen. Hører du stort sett på samme frekvens, er den derimot helt grei.

Musikkspilleren er middels avansert. Den er selvsagt ikke på langt nær like avansert som på Nokia og Sony Ericssons dedikerte musikktelefoner, men er heller ikke av de helt enkleste. Du kan dele inn musikken etter artister, sjanger, album og selvsagt lage egne spillelister.

Grei lyd
Lydmessig er ikke L760 en høydare. Hodesettet som følger med gir ikke spesielt god lyd, og det følger ikke med noen adapter for å bruke eget hodesett. Det savner vi! Når det er sagt, er det ikke noe problem å bruke dette som en mp3-spiller på vei til og fra jobb og skole, og heller ikke noe problem å finne frem til favorittsangene dine.

Telefonen har bare 30 megabyte minne, så dersom du skal bruke musikkspilleren aktivt og ha noen sanger å velge mellom, kan det være greit å investere i et minnekort.

Kameraet på telefonen er ganske enkelt. Du har verken fotolys eller noen særlige innstillingsmuligheter. Bildeoppløsningen er på 2 millioner punkter, men du skal ha godt med lys for å få noe særlig ut av L760 som kamera.

Ikke for avansert bruk
Hver gang vi tester en mobil fra Samsung pleier vi å nevne problemene vi har med å synkronisere kontakter og liknende. Dette er selvsagt fordi vi håper at Samsung skal ta hintet og sørge for at vi kan bruke backuptjenester som Zyb til å ta vare på alle kontakter. Før vi kan det, blir det et ork å bytte fra én mobil til en annen, ettersom sim-kortet kun rommer 220 av alle kontaktene vi vil ha med oss.

L760 er ikke tiltenkt de mest avanserte mobilbrukerne. Du har riktignok både taleopptaker, stoppeklokke, kalkulator, RRS-leser og en rekke andre fiffige programmer, men som avansert jobbmobil er den nok ikke førstevalget. Men nå er det vel heller ikke det segmentet Samsung har siktet seg inn på.

Verdt pengene
Samsung L760 er en lekker mobiltelefon. I tillegg er den en rimelig mobiltelefon, som du får til drøye 2000 kroner uten abonnement. Har du ikke noe mot å kjøpe den med abonnement, kan du få den til én krone og ha faste utgifter på snaut 1500 det første året.

For en telefon med kamera, musikkspiller, radio, høyhastighetsinternett og en rekke andre nyttefunksjoner er det slettes ingen upris.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere