RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TEST: Sony Ericsson W380i

Sony Ericsson W380 er en foldemobil med sære farger og en spennende bevegelsessensor

Designen er annerledes og litt kantete. Utsiden mangler synlig skjerm, men har tre lett kjennelige mediespillersymboler utformet i noe som minner om blindeskrift. Disse symbolene fungerer som berøringstaster.

Ved behov lyser tall og bokstaver opp gjennom den dypt lilla plasten. De forteller hva som spilles, hvem som ringer, om du har fått melding osv. Har den ikke annet å melde viser den tiden, i tillegg til ikoner for batteri- og dekningsstatus og eventuelt tastlås. Du får den informasjonen du trenger, men plasten får skriften og symbolene til å virke litt uskarpe.

Egen tastlås
Bortsett fra musikk-feltene er det smått med utvendige taster på W380. En usedvanlig tynn rosa sidetast lar deg stille volum opp og ned. På baksiden sitter noe som ser ut som låsen til batteridekselet. Men skyver du den til side slår du tastlåsen av eller på.

Det er kjekt, fordi det lar deg bruke musikk-kontrollene når du vil, samtidig som det er enkelt å låse berøringsfeltene.

Om du synes en lilla mobiltelefon med rosa detaljer blir litt for mye, så kommer den også i grått med blå detaljer. På innsiden er telefonene sølvfarget med en nokså stor sort ramme rundt skjermen. Denne plassen kunne vært utnyttet til å gi telefonen en større skjerm, men det ville på den annen side gjort telefonen dyrere.

Skjermen på W380i har 176x220 punkter. Ikke i toppskiktet, men greit nok.

Lite nytt
På innholdssiden er det lite som er nytt i W380i. Det dreier seg om en trebånds Edge-telefon med et noe svakere kamera enn hva vi er vant til fra Sony Ericsson (1,3 megapiksler). Her dreier det seg om å holde prisen nede, samtidig som det skal være en anvendelig musikkmobil.

Det klarer Sony Ericsson bra. Skjerm og kamera er enklere enn på de dyrere modellene, og W380i har ikke 3G. Den støtter heller ikke synkronisering mot Exchange Server. Ellers vil du finne de fleste funksjonene du er vant til på Sony Ericssons modeller.

Bevegelse
En liten og fiks nyhet finner vi også på W380i. Det er en bevegelseskontroll som gjør at du kan dempe lyden på innkommende anrop eller skru av alarmen uten å berøre telefonen. Ved å føre hånden frem og tilbake over kameralinsen utsetter du alarmen i 9 minutter.

Kontrollen virker bare når telefonen er lukket. Skal du slå alarmen helt av må du åpne telefonen. Bevegelseskontrollen har ingen andre bruksområder.

Svake taster
Størrelsen på W380i er grei, men tastene er ikke mye å skryte av. De har en glatt plastoverflate og ligger helt plant med underlaget. Det gjør det unødig vanskelig å treffe tastene presist, og vil garantert komme til å ergre mange SMS-tastere.

Navigasjonstasten fungerer bra.

Minnekort
Telefonen leveres med lydkabel for tilkobling til stereoanlegg, og et minnekort på 512 MB. Om du synes det blir i snaueste laget kan du sette inn større minnekort (M2). Men kjøp ikke større kort enn 2 GB. Telefonen støtter nemlig ikke større kort enn dette.

Andre funksjoner du finner på W380i er blant annet TrackID (søkefunksjon for å gjenkjenne musikk), FM-radio, Internett og RSS (nyhetsagent), MMS, prediktiv tekst, lydopptaker, MusicDJ, høyttalerfunksjon, vibrasjonsvarsling, Java, stoppeklokke, tidsur og e-post.

Spillene som ligger på telefonen er Extreme Air (snowboard), Quadrapop og Sims 2. Ingen av spillene har norsk tekst, og barn som ikke behersker engelsk vil nok slite litt med å lære seg hvordan et par av dem virker.

Sum
Alt i alt er dette en lett liten musikkmobil med god batterikapasitet. Lyden er god, men tastene litt svake. Utseendet er litt spesielt, noe som vil gi delte meninger om hvorvidt den er stilig eller ikke. Vi liker den, og synes det har vært en grei telefon å bruke i tiden vi har testet den.

En rask installering av de gratis Java-programmene Opera Mini og Yahoo Go dekker over en del av telefonens svakheter.

Denne saken er hentet fra mobilsiden Mobilen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere