RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TEST: Suverent mini-kamera

(Teknofil.no)
Sist oppdatert:
Nå kan du ta gode bilder uten å måtte drasse på en svær speilrefleks.

[Teknofil.no]: Samsung NX10 er spennende produkt, som kombinerer den høye bildekvaliteten til speilrefleks med det hendige formatet til et kompaktkamera. Og det blir neppe det siste kameraet vi ser av denne typen.

Samsung lykkes etter vår mening nokså bra i sitt første forsøk, og NX10 er jevnt over et godt fullført produkt.

Bildekvaliteten er bra, selv om bildene kan få noe støy når du knipser med høy ISO-verdi. NX10 ligger tett opptil kvaliteten du får fra tilsvarende speilrefleksmodeller i samme prisklasse. Automatikkprogrammet velger i de aller fleste tilfeller riktig modus, og regulerer innstillingene slik at resultatet omtrent alltid blir bra.

Se bilder tatt med NX10 hos Teknofil.no

For den mer erfarne speilrefleksbrukeren er dette et greit kamera å ta med på ferie på grunn av størrelsen, og du har alle muligheter til å justere resultatet. En finesse vi satt pris på er at skjermen eller søkeren forløpende viser resultatet av justeringene dine, slik at du for eksempel enkelt kan se om bildene blir for mørke.

Objektivet som følger med i pakken dekker de flestes behov, men det kan være et tips å kjøpe med 30 millimeter fastoptikk til ferien for å gjøre apparatet mest mulig hendig. Objektivet har dessuten bildestabilisator, som hjelper deg å knipse skarpe bilder i vriene situasjoner.

AMOLED-skjermen klarer seg greit i de fleste tilfeller, men blir svak i direkte sollys. Søkeren på kameraet er det viktigste ankepunktet vårt. Den er i det spedeste laget, med litt for lav oppløsning og treg reaksjon ved fokus på bevegelige objekter.

Så lenge du kan leve med en svak søker, er NX10 et bra valg. Her får du høy bildekvalitet uten å måtte drasse på et speilrefleks.

NX10 koster rundt 4800 kroner i nettbutikk. Finn billigste pris på Samsung NX10

Terningkast: 5

Les hele testen av Samsung NX10 på Teknofil.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere