*Nettavisen* Nyheter.

TEST: Toppmobil til bunnpris

Nokia mener 6120 Classic vil bli stående som en klassiker. Det er godt mulig.

Det enkle er ofte det beste, også i mobilverdenen. Nokia 6120 Classic er enkel i sin form, men kan like vel by på avanserte funksjoner som videosamtale, MP3-spiller, kontorapplikasjoner og høytlesing av tekst.

6120c er en smartmobil med 3G og HSDPA – eller turbo3G, som noen velger å kalle det. Den bruker Symbian 9.2 operativsystem og kjører Series60 versjon 3.1 brukergrensesnitt.

Om du synes dette høres gresk ut, så betyr det ganske enkelt at denne mobiltelefonen har samme operativsystem og menyer som den langt dyrere N95. Forskjellen ligger i at 6210c har enklere kamera, mangler WLAN, er produsert i billigere materialer. Dessuten har den mindre skjerm og enklere komponenter i alt fra skjermkort til lydkort og batteri.

Klikk på bildet for å forstørre.

Skarp men smått
Når det gjelder skjermen, så er både oppløsning og fargedybde blant de bedre. Skjermen viser 240x320 punkter, og den kan vise 16 millioner ulike fargenyanser. Men Nokia har stappet så mye informasjon inn på skjermen at du skal ha godt syn for å lese de små bokstavene under ikonene. Vi endret tekststørrelse fra ”normal” til ”stor”, men det hjalp svært lite.

På denne mobilen kan du også velge om ikonene skal vises i rutenett, som liste, i hestesko eller i v-form. De siste to alternativene er animerte, slik at du kan rullere ikonene. Er ikonet en mappe med underligende programmer kommer det opp en liste på siden (hestesko) eller i bunnen av skjermen (V-form) der de underliggende ikonene vises. De animerte alternativene ser bra ut, men er i praksis en tregere måte å navigere i menyene på.

Klikk på bildet for å forstørre.

Taster
Tastene på 6120c er tradisjonelle i 4x3-format. Tastene er så store som den begrensede plassen tillater. Selv om overflaten er glatt, så går det greit å føle seg frem til riktig trykkpunkt. Navigasjonsfeltet er vi ikke like tilfreds med. Her blir det i trangeste laget, og særlig er slettetasten (C) vond å bruke.

Telefonen har ikke automatisk tastlås. Dette kan lastes ned fra andre leverandører, eller du kan bruke automatisk apparatlås som et alternativ. Bruker du apparatlås hindrer du også at andre får tilgang til filene du har lagret på mobilen.

Radio
FM-radioen fungerer bra, og den automatiske kanallastingen fra Internett gjør det mulig å sette opp aktuelle kanaler uten å måtte søke etter dem. Ved å bruke denne funksjonen kan du også se hvilken stasjon som sender på frekvensen, noe du ellers må ha en RDS-radio for å få til. Men løsningen betyr også at du kan få feil informasjon om du beveger deg til et område der frekvensfordelingen er annerledes.

Telefonen har Visual Radio der nettleseren skal kunne gi automatisk tilleggsinformasjon om artister, avstemninger, programmet du hører på osv. Men dette fungerer ikke med noen norsk radiostasjon.

Telefonen leveres med stereo øreplugger av en nokså enkel type. Her er det heller ikke overgang til 3,5mm standardplugg for alternative hodesett. Telefonen støtter imidlertid trådløs stereo for den som har hodesett med A2DP.

Lydkvaliteten på samtaler er upåklagelig.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kamera
Kameraet tar bilder med 2 megapiksler oppløsning. Kameraet er enkelt å bruke, men reagerer litt tregt. Bildekvaliteten blir bra, den lave oppløsningen tatt i betraktning.

Nokia 6120c selges uten abonnement for noe over 2.000 kroner. Det er en pris som burde skremme konkurrentene. Nokia 6210c kan måle krefter med mange mobiltelefoner som koster både en og to tusenlapper mer.

Her er noen av funksjonene du får:

Nettleser med minimap og kjapp nedlasting med 3G og HSDPA (der dette er tilgjengelig).
God e-postleser med vedlegg
2-megapikselkamera med fotolys
Videosamtaler
Støtte for 2GB minnekort
FM-radio
MP3-spiller (støtter flere lydformat)
Chat
Quickoffice (bare lesefunksjoner)
Klokke
Kalender
Omregner
Spill (3 stk forhåndslagret)
Alarm
Verdensur
Omregner
Push to talk (virker ikke i norske nett)

De mange funksjonene, den kompakte designen og den lave prisen gjør at vi ser mellom fingrene på telefonens tross alt nokså ubetydelige svakheter og triller terningen til en femmer.

Denne saken er hentet fra mobilsiden Mobilen.no.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag