Gå til sidens hovedinnhold

Test: Windows Live for Nokia

Send e-post med Hotmail, chat, blogg, og del filer direkte fra mobilen med Windows Live på din Nokia.

Om din Nokia kan installere Windows Live med Messenger og My Space finner du ut om du går til ”last ned” i telefonens meny. Her finner du de oppdaterte katalogene med programmer til nedlasting på din mobiltelefon. Ikke alle modeller har støtte for Messenger, men har du en mobil i N-serien er det bare å hive seg på.

Oppkobling
Vi lastet ned og installerte MSN på en Nokia N95. Istallasjonen var kjapt gjort, men når vi skulle logge oss på med brukernavn og passord kom det en feilmelding. Telefonen var tilsynelatende knyttet til nettet på feil måte. Vi har fastpris på data og bruker derfor den ordinære datatilkoblingen i mobilen. Først når vi valgte MMS-profilen fikk vi logget på.

Senere kom vi også på nett med mobilen koblet til WLAN, og i de siste forsøkene har det også fungert greit med den ordinære Internett-kontoen.

Prøveperiode
Under installeringen dukker det opp en beskjed om at du kan bruke tjenesten gratis i en periode, men at du etter en tid må takke ja til å betale om du vil beholde tjenesten. Om datatrafikken programmet skaper i mobilnettet er inkludert i dette ”gratis” sier meldingen ikke noe om.

Brukeropplevelsen når du chatter med mobilen er overraskende lik den du har når du chatter med en vanlig PC. De fleste vil nok erfare at det går raskere å skrive tekst på PC-en enn på mobilen, men det fungerer. Du kan skrive så mye du orker og betale en brøkdel av hva det koster å sende en SMS. I menyen kan du dessuten hente opp de kjente ikonene som du kan bruke for å vise hvilken stemning du er i.

Begrensninger
Men mobilversjonen av Messenger har sine klare begrensninger. Vi kan dele bilder, og filer, eller vi kan sende taleklipp. Bildene vi har tatt med mobilen overføres i original størrelse (5 megapiksler). Men når vi prøver å sende en standard MP3-fil får vi beskjed om at den er for stor. Bildeoverføringen går smått, og ved et par av forsøkene stopper det opp hos mottakeren uten at vi får noen feilmelding.

Filer kan også sendes andre veien – til mobiltelefonen. Her er det en ulempe at vi ikke får noen form for indikasjon på hvordan nedlastingen går. Først når hele sendingen er mottatt gir mobilen beskjed.

Vi kan heller ikke sende eller motta såkalte Wink, eller Nudge.

Enkelt med lydklippÅ sende lydklipp er imidlertid skremmende lett. Trykk på den grønne knappen, og opptaket starter automatisk. Avslutt med å trykke ”send”, og lydklippet er sendt. Lydfilen tar liten plass og kommer mye raskere frem enn når vi sender ett bilde.

I tillegg til Messenger har du også tilgang til Spaces. Her kan du redigere hjemmesiden din, blogg, lese meldinger og gjøre flere av operasjonene du ellers bruker PC-en til.

Tilpasning
Du kan legge inn bilde, personlig melding, sende e-post og definere status. Valgene er noe enklere enn på PC-versjonen. Blant annet kan du ikke sette status til ”ute til lunch”. Du viser enten ”online”, ”opptatt” eller ”frakoblet”. Du kan heller ikke velge bakgrunner eller skrift-type.

Ved innkommende meldinger gir telefonen fra seg samme lyd som når du får meldinger på PC-en. Denne lyden kan du velge å skru av. I så fall får du heller ikke vite om det kommer meldinger fra en kontakt mens du chatter med en annen. Du kan ha elleve sesjoner gående samtidig, og du veksler mellom samtalepartnerne ved å trykke deg frem mot høyre eller venstre på navigasjonstasten. Du kan også sende e-post til vennene dine, men du kan ikke bruke mobilens innbygde kamera og føre videosamtale.

Alternativ til SMS
Alt i alt er dette en morsom applikasjon. For ivrige SMS-ere fungerer den selvsagt bare når samtalepartneren er på nett, enten via PC eller på en annen mobil med Messenger-klient. Betaler du stykkpris på SMS-ene dine er Messenger absolutt et bra alternativ.

Hva prisen blir når prøvetiden er omme vet vi ikke.

Denne saken er hentet fra mobilsiden Mobilen.no.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto