RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Test: Zippo-mobilen

Samsungs forrige billigmobil krasjlandet. Hva så med storebroren?

Da vi for en stund tilbake testet Samsung X510 ble den slaktet totalt og endte opp med karakteren En. Modellen rett over, Samsung X520, har nå kommet i norske butikker og et testeksemplar har kommet oss i hende. Forhåpentligvis er denne mobilen langt bedre enn det lillebroren klarte å vise frem.

Sprekt design
Først og fremst er designet på X520 langt bedre enn det vi så på X510. Riktignok kan den sende assosiasjonene nærmere den berømte Zippo-lighteren enn en vanlig mobil, men det er ikke nødvendigvis negativt. Vi har sansen for utførelsen som faktisk gir en følelse av eksklusivitet og kvalitet.

Som vanlig med Samsungs mobiltelefoner er tastene av ypperste klasse. Ytterst få av selskapets mobiler har dårlige taster og Samsung X520 er intet unntak. Den virker perfekt til å sende tekstmeldinger. Synd at telefonen ikke støtter e-post, for med disse tastene hadde det gått som en drøm.

Størrelsen på telefonen er også perfekt. Med en dimensjon på 89 x 42 x 18 millimeter er dette en av de minste mobilene vi har testet. Vekten ligger på 80 gram og den er vektet på en måte som gjør at den ligger godt i hånden. X520 har et flott design og i så måte har kanskje Samsung lykkes.

En blåkopi?
Problemet for Samsung er at når det gjelder mobilteknologi er dette nærmest en blåkopi av lillebror X510. Den er riktignok utstyrt med GPRS, men trebåndsmobilen mangler alle former for rask dataoverføring. Verken EDGE, 3G eller WLAN har blitt bygd inn i denne mobilen. Heller ikke Bluetooth er mobilen utstyrt med, så trådløs stereolyd eller enkel overføring av data kan raskt glemmes.

Nå er det heller ikke mye poeng med slik teknologi i denne mobilen. Den støtter som sagt ikke e-post, og siden telefon kommer uten datakabel er det heller ikke mulig å bruke den som noen kompanjong til den bærbare PC-en.

Av underholdningsfunksjoner kan raskt nevnes noen skuffende spill, et under middels VGA-kamera og en helt grei FM-radio. Videomuligheter finnes ikke og selv om MP3-filer kan brukes som ringetoner er ikke dette noen musikkmobil.

Den mangler blant annet minne til å gjøre noe mer enn de aller mest nødvendige funksjonene. Kapasiteten er på 2,8 megabyte minne, som deles mellom blant annet spill, meldinger og bilder, noe som sier seg selv at ikke åpner for imponerende underholdning. Den har selvsagt ikke støtte for minnekort heller.

Skjermen er heller ikke det mest imponerende vi har sett. Størrelsen på skjermen er litt i minste laget og den har litt lavere oppløsning enn vi kunne ønsket. Men til den bruken denne mobilen er beregnet for er dette det minste problemet.

Litt i dyreste laget
Når det gjelder basisfunksjonene i denne mobilen ligger de på et helt ordinært nivå. Talekvaliteten imponerer ikke, men den er heller ikke i nærheten av like dårlig som det vi var vitne til med Samsung X510. Batterilevetiden på sin side er over gjennomsnittet, men på en mobil uten funksjonalitet skulle det bare mangle at batteriet varer en stund.

Samsung X520 er derfor et helt greit alternativ for dem som er ute etter en sprek mobiltelefon uten funksjonalitet. Vi synes telefonen med en utsalgspris på rundt 1 150 kroner er litt i dyreste laget. Spesielt siden det finnes langt bedre telefoner å få kjøpt til bare noen få kroner ekstra. Allikevel skal vi innrømme er det ikke mange av disse som er like stilige.

Denne saken er hentet fra mobilsiden Mobilen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere