RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Reuters/Scanpix (ILLUSTRASJONSFOTO)

Tester fedme-vaksine

Sist oppdatert:
Forskere kan ha funnet en vaksine som tar knekken på overvekt.

Vaksinen testes nå på laboratoriemus, og kan etterhvert også prøves ut på mennesker. Testene med mus har vist oppsiktsvekkende resultater der kroppsvekten er blitt redusert med 20 til 30 prosent, til tross for uendret kosthold.

- Vi har gjort det mulig for immunforsvaret å gjenkjenne et hormon som det vanligvis ikke ville oppdage. Nå vil vi prøve noen forskjellige varianter av dette antistoffet og se nærmere på hvordan det fungerer, sier forsker Kim D. Janda til Health Day, ifølge Mozon.no.

Hormonet ghrelin er ansvarlig for hvordan kroppen lagrer fett og den nye vaksinen inneholder stoffer som binder hormonet opp i kroppen. Med ghrelin ute av spill, kan resultatet være at kroppen lagrer mindre fett selv om man ikke reduserer matinntaket.

Ennå gjenstår mye testing før vaksinen kan prøves på mennesker. Håpet er at den kan øke forbrenningen og hindre framtidig overvekt.

Fedme er et av den vestlige verdens største helseutfordringer i årene som kommer. I Norge er annenhver nordmann regnet som overvektig, med en BMI på over 25, ifølge Mozon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere