RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tester vaksine mot fedme

Sist oppdatert:
Amerikanske forskere håper at en ny vaksine mot fedme kan testes på mennesker om to år.

(SIDE2): Hormonet ghrelin finnes i menneskers immunsystem og styrer kroppens sultfølelse, hvordan kroppen lagrer energi og sparer på fett. Vaksinen, som foreløpig bare er testet på mus, skal gjøre at man kan spise like mye mat som før, men at kroppen binder opp mindre fett.

Forskere ved the Scripps Research Institute i California har utviklet en måte som får immunsystemet til å produsere antistoffer som angriper ghrelin. Musene som fikk vaksinen spiste normalt, men gikk ned i vekt, melder HealthDay.

Dyrene som fikk vaksinen spiste like mye som ubehandlet mus, men hadde en vektreduksjon på rundt 20 og 30 prosent.

Forskerne presiserer at musene fikk et kosthold med et lavt innhold av fett og karbohydrater. Det er usikkert om vaksinen er effektiv mot dagens kosthold som inneholder mye fett.

Vaksinen er foreløpig bare testet på mus. Det gjenstår en del arbeid før den vil bli testet på mennesker, påpeker forskeren Kim D. Janda, men han håper det vil skje om cirka to år.

Les mer om trening, helse og velvære her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere