RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Testet dop i en måned

Foto: ETIENNE ANSOTTE
Sist oppdatert:
Hva skjedde med kroppen da Nicky Taylor røyket «skunk» hver dag i en hel måned?

(SIDE2): Nå er det ikke lenger bare søplemat som testes og pakkes inn i en dokumentar. Den BBC-produserte dokumentaren «Bør jeg røyke dop?» tar for seg konsekvensene av å røyke cannabis hver dag.

Testpersonen Nicky Taylor tok hver dag et par drag av en «joint» som inneholdt «skunk», som er en sterk form for cannabis. Det resulterte i en kombinasjon av paranoia, frykt og angst. Samtidig var hun ikke kapabel til å fungere normalt. Etter at hun tok et trekk av «jointen» klarte hun ikke å gjøre noe annet enn å se urolig rundt seg og å prøve å roe de skjelvende hendene sine. Det skriver den engelske avisen Daily Mail .

HVA ER CANNABIS?

Cannabis, også kalt hamp, er en gruppe planter som blant annet inneholder den psykoaktive substansen tetrahydrocannabinol (THC). Det er et av verdens mest brukte rusmidler, og bare koffein, alkohol og nikotin er mer brukt. Betegnelsen brukes om rusmidler som blir fremstilt av artene indica og sativa. De vanligste formene av cannabis er hasjisj og marihuana. Det forekommer også cannabisolje. Fremstilling og bruk av cannabis er i de fleste land, inklusive Norge, forbudt.
(Kilde: Wikipedia)

- Trodde alle hatet meg
- Jeg følte meg forferdelig redd, forteller Nicky, som er en skilt mor til tre barn.

- Paranoiaen satte inn og det føltes som om jeg hadde et panikkanfall. På et tidspunkt var jeg så redd at jeg ikke turte å gå bort fra stolen jeg satt i. Jeg hadde på følelsen at hasjen gjorde at paranoiaen var der permanent i hodet og ikke ville forsvinne.

- Jeg trodde alle hatet meg og uten unntak har denne erfaringen vært en av de verste i livet mitt.

Undersøkelsen som ble satt på film av BBC ble gjort i Amsterdam, og i tillegg til å røyke omtrent en joint hver dag lot hun seg også injisere med ren THC (tetrahydrocannabinol), som er den aktive ingrediensen i cannabis.

Verre psykose
Målet var å finne ut de virkelige effektene cannabis hadde på kroppen og på sinnet. På et stadie i undersøkelsen viste det seg at hun hadde utviklet en psykose som er verre enn den man ser hos personer med schizofreni.

- Som mor så ville jeg finne ut hva som skjer med kropp og sinn dersom noen av ungene mine noengang kommer til å prøve cannabis.

- Det er også liten tvil om at cannabis har blitt sterkere de siste årene, hjemmedyrket cannabis har utviklet seg og inneholder nå 10-15 prosent THC, mens naturlig cannabis kun inneholder 3 til 5 prosent, sier hun.

Nicky ville også finne ut om det var sannhet i uttalelsene til hasjrøykere om at de kan leve helt normalt og fortsatt røyke og om stoffet kan gjøre deg gal. Hun fant ut det var helt umulig å leve normalt.

- Motivasjonen min var redusert til null og jeg følte meg helt sløv. mens hjernekapasiteten ble mindre, ble derimot midjen større. Hun la på seg og fikk lyst på søplemat hver gang hun hadde røyket.

Gikk opp i vekt
- Jeg kunne lett hive nedpå et par pakker med kjeks og en pose potetgull. Det resulterte selvsagt i at jeg gikk opp i vekt. Hun fikk heller ikke trent fordi lungene hennes ikke tålte det.

- Vanligvis jogger jeg hver dag, men den effekten hasjen hadde på lungene mine gjorde at det ikke lenger var mulig. Og jeg følte meg ikke bare groggy, jeg så groggy ut også, legger hun til.

- Øynene var hovne og huden var grå.

LES MER HELSE HER

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere