RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Testkjøring av Ulriksbanen

Ulriksbanen unngikk i går konkurs for andre gang i år.
Ulriksbanen unngikk i går konkurs for andre gang i år. Foto: Ulriken.no
Går alt etter planen, åpner Ulriksbanen for publikum igjen i slutten av neste uke. - Det blir testkjøring hele denne uka, sier direktør Torbjørn Sirseth.

Forrige uke ble den røde gondolen på Ulriksbanen testet. I dag var det den gule gondolen som skulle testes.

- Ja, det stemmer. Vi har heist flagget på Ulriken og kjørt litt opp og ned, sier Ulriksbane-sjef Torbjørn Sirseth til iBergen.no.

Godkjenning
17. januar fratok Taubanetilsynet Ulriksbanen driftstillatelsen for fire måneder, blant annet på grunn av brudd på sikkerhetsbestemmelsene. En uke tidligere måtte tre Telenor-ansatte fire seg ned fra ti meters høyde, etter at en bærevaier sporet av.

I tiden etter dette har eksperter i Sveits gått grundig gjennom systemet og oppgradert drivverket og resten av utstyret. Hele operasjonen har ifølge Sirseth kostet rundt 300.000 kroner.

- Vi skal nå holde på med testkjøring og kontroller hele denne uken. I begynnelsen av neste uke skal Veritas gjennomføre årskontroll av hele banen. Når de har godkjent banen, åpner vi igjen for publikumskjøring, sier Sirseth.

Sirseth selv har mistet sertifikatet til å kjøre Ulriksbanen, og de er derfor avhengig av å få ny driftsleder med sertifikat på plass.

- Dette vil være på plass når vi starter opp. Det vil jeg som kjører. Jeg vil da kjøre på andres sertifikatm akkurat slik andre har kjørt på mitt tidligere, sier Sirseth.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere