*Nettavisen* Nyheter.

Testpatruljen tester skoledagbøker

Skolestart er i gang. Det betyr høysesong for kjøp av skoledagbøker. Men hvilken bok har flest kule sider og består noen av dem melketesten? Testpatruljen får oppgaven!

24.08.05 21:44

ONSDAG BLE TV 2 HJELPER DEG LANSERT PÅ NETT. SJEKK DEN NYE SIDEN HER.

Testpatruljen denne gang består av Helle Sørensen (13), Marie Staursett (12) og Vilde Moberg (13), og de tre jentene har fått i oppgave å teste tre av de mest populære skoledagbøkene på markedet, nemlig Topp, Ole Brum og 4U.

Kule sider
Jentene skal først sjekke hvilken av bøkene som har flest kule sider, det vil si sider som omhandler kjendiser, såkalte vennesider og ulike typer horoskop. For å finne ut måtte jentene først rive ut alle de aktuelle sidene, deretter legge alle sidene etter hverandre i en lang rekke på gulvet, og til slutt var det frem med målebåndet. Hvilken bok endte opp med flest meter kule sider?

Resultat:

1. 4 U med over 11 meter kule sider
2. Topp med over 7 meter kule sider
3. Ole Brumm med over 4 meter kule sider

Vektforskjell
En skoledagbok blir tyngre og tyngre dess lenger ut i skoleåret man kommer. Masse bilder skal på plass inni bøkene, så vel som klistermerker og annet nødvendig utstyr. Dermed er det en ulempe dersom bøkene er alt for tunge i utgangspunktet. Alle skoledagbøkene måtte derfor opp på vekten for å veies. Hvor stor vektforskjell var det på den letteste og den tyngste?

Klikk på bildet for å forstørre.

Resultat:

1. Ole Brumm – 420g
2. 4U – 500g
3. Topp – 550g

Slitestyrke
Til slutt måtte skoledagbøkene selvsagt utsettes for diverse røffe tester for å se om tåler et langt og hardt skoleår. Helle, Marie og Vilde kastet bøkene rundt omkring i klasserommet og fikk hjelp av sin plagsomme klassekamerat Ole Morten for å finne ut hvor mye riving og sliting bøkene tåler. Den hardeste testen bøkene ble utsatt for var likevel melketesten. Alle skoledagbøkene bør jo tåle en viss grad av fukt, det være seg vann fra svampen eller litt skolemelk, og dette måtte testes. Alle bøkene fikk sin runde i en dam av skolemelk, og her var det virkelig store forskjeller mellom bøkene i testen.

Resultat:

1. 4U
2. Topp
3. Ole Brumm

Konklusjon:
4U er en soleklartestvinner ut fra disse tre kriteriene. Den har flest kule sider, og er desidert mest slitesterk. Topp tar så vidt andreplassen med to andreplasser og én tredje, mens Ole Brumm får sisteplassen til tross for at den er lettest.

ONSDAG BLE TV 2 HJELPER DEG LANSERT PÅ NETT. SJEKK DEN NYE SIDEN HER.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.