Over hele landet er det strenge restriksjoner som gjelder, men utendørs - som i skibakker - kan folk få et lite pusterom.

Men selv om en holder seg utendørs er det smittevernråd en fortsatt må forholde seg til. Fra 15. desember har man blitt rådet til å holde én meter avstand til alle utenfor egen husstand. I skibakken på Tryvann søndag vrimlet det imidlertid av mennesker.

- Det var mye mennesker i køene søndag. Bildene ser verre ut enn det det er. Jeg skal ikke påstå at det er en meter i køen, men alle som står i køen bør ta ansvar for å holde en meter. De som ikke holder en meter burde ta på munnbind, sier daglig leder i Skimor Oslo, Espen Bengston til Nettavisen.

Mange i bakken

På Tryvann har de holdt bakkene åpne siden 11. desember. På grunn av det kalde været, har de allerede fått laget nok snø med snøkanonene for hele sesongen.

- Vi har alt av bakker åpne. Byen er nedstengt, men vi har hatt mye folk her oppe, sier Bengtson.

Han sier at de tar korona på det rammeste alvor, og at de etterstreber å følge alle råd og regler. De har holdt anlegget åpent med smittevern både i sommer og i fjor vinter, så Bengston mener de har god trening i dette.

Les også: WHO: Smitte-tsunami vil føre til kollaps i helsevesenet

Deler ut munnbind og har dørvakter

- Ved alle kafeer og butikker tilknyttet anlegget er det dørvakter som passer på at meter-reglene etterfølges. Vi har også åpent for forhåndsutleie av utstyr, sier Bengston og fortsetter:

- Vi deler også ut munnbind til de som ikke har det, som skal inn i noen av lokalene i anlegget, sier den daglige lederen.

Prøver å tilrettelegge

Selv om det ikke er påbud om å holde avstand utendørs, sier Tryvann-sjefen at de prøver å tilrettelegge for at det skal være mulig å ha det.

- Vi tilrettelegger for at det skal kunne holdes en meter avstand utendørs også, men det er opp til kundene å følge dette. Vi har skilter som går på dette med å holde avstand og bruk av munnbind. Når vi har kapasitet til det, følger vi opp i køene for å se at det overholdes, sier han.

Folk retter seg når de får påminnelse

Selv om bildene Nettavisen har tatt kan tyde på at det var tett mellom skikjørerne søndag, sier Bengston at de fleste som ikke holder avstand i køen - gjør nettopp det når man gir dem beskjed.

- Når vi har snakket med folk i køene opplever vi at folk respekterer meteren og anbefalinger når de blir spurt, men vi skal bli enda flinkere med å tydeliggjøre hvilke regler og anbefalinger som gjelder, sier han.

Han sier avslutningsvis at det er utrolig hyggelig at det er så mange mennesker som vil bruke anlegget deres.

- Vi håper inderlig at de passer på seg selv og tar det ansvaret som vi nå alle er pålagt å ta, sier Bengston.