RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tetzschner vurderer egen «Syria-paragraf»

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Stortingsrepresentant Michael Tetzschner (H) ber justisminister Anders Anundsen (Frp) vurdere om terrorloven må skjerpes, skriver Bergens Tidende.

Tetzschner sendte mandag et spørsmål, en såkalt interpellasjon, til justis- og beredskapsministeren. Der spør han om dagens lovhjemler er «tilstrekkelige for å hindre personer i å få krigserfaring i land som ikke anerkjenner folkeretten og som i et større bilde kan utgjøre en trussel i Norge».

– Terrorparagrafen som ble sterkt utbygd i 2013, vil bare kunne ramme deltakelse i terrorhandlinger, og ikke generell krigsdeltakelse, sier Tetzschner, som er første nestleder i kontroll- og konstitusjonskomiteen.

Ifølge Tetzschner kan dagens lov tolkes dit hen at politiet må bevise at krigerne er blitt innrullert i en organisasjon som står på FNs eller EUs terrorliste, eller at de har fått opplæring for å kunne ta slike oppdrag.

– I tillegg vil selvfølgelig mer generelle terrorhandlinger bli straffet, men da med krav om at det er handlinger som har til hensikt å skape skrekk i befolkningen. Slik sett passer dagens paragraf ikke godt til å ramme generell krigsdeltakelse, sier han til Bergens Tidende. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere