RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Texas Instrument topper konsensus og guiding

Sist oppdatert:
Datagiganten Texas Instrument la frem et proformaresultat før fjerde kvartal som var godt over konsensus, og sier samtidig at de ser et første kvartal bedre enn tidligere ventet
Dette ga aksjen et klart løft i etterbørshandel i USA i går, hvor aksjen steg 8 prosent.

Texas Instrument, som er en av verdens ledende produsenter av databrikker, fikk et tap på 598 millioner dollar, eller 34 cent pr. aksje etter en større nedskrivning av aksjene i Micron Technologies.

På proformabasis, eksklusive engangsposter, endte resultatet på 6 cent pr. aksje, mens det ifølge Thomson First Call var ventet 3 cent i snitt.

Det er spesielt salget av minnebrikker til mobilindustrien som ble langt bedre enn ventet, salget steg 13 prosent sekvensielt. Konsernet omsatte for 2,15 milliarder dollar i fjerde kvartal, mot 1,79 milliarder i samme periode i 2001.

Budskapet er også hyggelig for første kvartal i år, hvor Texas Instrument forventer en flat utvikling fra fjerde til første kvartal. Fjerde kvartal er tradisjonelt det sterkeste for it-industrien, mens første er det svakeste. Når det gjelder resultatene, ser TI et resultat omkring 6 cent pr. aksje, mens markedet hadde ventet et resultat rundt estimatet for fjerde kvartal på 3 cent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere