RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TFDS vil hente 265 mill.

Sist oppdatert:
Hurtigrute- og ferjerederiet TFDS vil nå gjennomføre to emisjoner for å hente inn tilsammen 265 millioner kroner
Bakgrunnen er at rederiet ønsker å styrke egenkapital.

Styret i TFDS foreslår at midlene skal hentes inn gjennom to emisjoner. De første skal være en rettet emisjon mot Troms kraft med 100 millioner kroner, SpareBank1 Nord-Norge 25 mill. og Norges Råfisklag 15 millioner. Det er i henhold til inngåtte tegningsavtaler på totalt 140 millioner kroner.

Det foreslås i tillegg en offentlig emisjon med fortrinnsrett for eksisterende aksjonærer som vil tilføre inntil 125 millioner kroner.

Tegningskurs for de to emisjonene vil være 100 kroner per aksje.

- Etter styrets oppfatning er det behov for å styrke selskapets egenkapitalgrunnlag. Dette er også nødvendig for å innfri selskapets forpliktelser i de låneavtaler som er inngått for finansiering av hurtigrutevirksomheten, melder styret.

Økt underskudd

TFDS har i dag lagt frem resultatet for første kvartal, som viste en klar økning i underskuddet i den tradisjonelle lav sesongen for hurtigrute virksomheten.

Resultat før skatt endte på minus 161 millioner kroner, mot minus 109 millioner kroner i samme periode i fjor.

- Resultatet er med unntak for TFDS Offshore AS i all hovedsak i tråd med selskapets planer, men anses ikke av styret som tilfredsstillende, heter det i en melding fra konsernet.

Gruppen driftsinntekter økte med 10 prosent til 385 millioner kroner sammenlignet med samme periode i fjor. Største bidragsyter er Fjord Line.

Driftsresultat før avskrivninger ble -64 millioner kroner i
kvartalet, mot minus 28 millioner kroner i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere