RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tøff mekling i staten

Foto: Roald, Berit (SCANPIX)
Sist oppdatert:
I dag startet meklingen mellom partene i staten. Strid om likelønn og økonomisk ramme kan føre til storstreik fra 27. mai.

- Det har aldri vært større avstand i de fire årene jeg har vært med på dette, sier Pål N. Arnesen i YS Stat til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Dersom partene ikke har kommet til enighet innen midnatt 26. mai, kan streiken være et faktum fra onsdag morgen 27. mai.

100.000 statstilsatte
LO Stat, YS Stat og Unio, med rundt 100.000 statstilsatte i rekkene, mener at staten ikke har vist vilje til å løse noen av de viktigste utfordringene i årets tariffoppgjør.

- Vi står langt fra hverandre på den totale økonomien. Det samme gjelder for innretning og profil på likelønnsspørsmålet. Vi vil ha finansiering av denne biten blant annet med friske midler, sier Arnesen til ANB.

Han understreker at likelønnsspørsmålet må løses sentralt.

- Vi har allerede beredskapen klar til å håndtere en streik fra slutten av mai, sier Arnesen.

Stor streikevilje
Striden står altså på både økonomisk totalramme, likelønn, sosiale bestemmelser og arbeidstidsordninger. Streikeviljen er absolutt til stede.

- Kravene våre er ansvarlige. Meglingen vi nå går inn i, vil derfor bli tøff siden avstanden mellom tilbud og krav er så stor, sier Tone Rønoldtangen, leder i LO Stat, Pål N. Arnesen i YS Stat og Arne Johannessen i Unio i en felles uttalelse tirsdag morgen. Meklinger i et lønnsoppgjør er lukket. Det vil blant annet si at partene ikke har anledning til å informere om eller kommentere den pågående meklingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere