RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tøff omkamp mellom Holmås og Chaudhry i SV

Sist oppdatert:
Oslo (NTB-André Lorentsen): Det blir en ny kampvotering mellom Heikki Holmås og Akhtar Chaudhry om førsteplassen på stortingslista til Oslo SV. Det er klart etter at nominasjonskomiteen la fram en delt innstilling natt til tirsdag.

Et flertall i nominasjonskomiteen i Oslo SV går inn for å sette Heikki Eidsvoll Holmås (40) på topp på listen. Holmås har stilt et ultimatum og sier han kun er interessert i førsteplassen. Om Chaudhry skulle vinne på nominasjonsmøtet i Oslo SV i desember er Holmås ute av listen.

- Et flertall på tolv støtter Holmås' kandidatur, mens et mindretall på sju medlemmer i komiteen tok dissens på førsteplassen, og ønsker i stedet Akhtar Chaudhry (51) som Oslo SVs toppkandidat, opplyser Kim-André Åsheim, leder i nominasjonskomiteen natt til tirsdag.

Holmås har representert SV på Stortinget siden 2001 og er i dag utviklingsminister. Chaudhry har møtt fast på Stortinget siden 2009 og var også inne som vara i forrige periode.

Nominasjonskomiteens forslag skal nå sendes ut på høring i alle Oslo SVs lokallag, før innstillingen er klar 15. november. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere