RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tøff omkamp mellom Holmås og Chaudhry i SV

Også i 2008 kjempet Chaudhry (t.h.) og Heikki Holmås om sikker plass til lista på Stortinget, den gangen om andreplassen i partiet.
Også i 2008 kjempet Chaudhry (t.h.) og Heikki Holmås om sikker plass til lista på Stortinget, den gangen om andreplassen i partiet. Foto: Poppe, Cornelius
Det blir en ny kampvotering mellom Heikki Holmås og Akhtar Chaudhry om førsteplassen på stortingslista til Oslo SV.

Det er klart etter at nominasjonskomiteen la fram en delt innstilling natt til tirsdag.

Et flertall i nominasjonskomiteen i Oslo SV går inn for å sette Heikki Eidsvoll Holmås (40) på topp på listen. Holmås har stilt et ultimatum og sier han kun er interessert i førsteplassen. Om Chaudhry skulle vinne på nominasjonsmøtet i Oslo SV i desember er Holmås ute av listen.

- Et flertall på tolv støtter Holmås' kandidatur, mens et mindretall på sju medlemmer i komiteen tok dissens på førsteplassen, og ønsker i stedet Akhtar Chaudhry (51) som Oslo SVs toppkandidat, opplyser Kim-André Åsheim, leder i nominasjonskomiteen natt til tirsdag.

- Det flerkulturelle Oslo
Før valget i 2009 var det også en knallhard kamp om førsteplassen mellom de to SV-politikerne i Oslo. Den gang endte det med en dramatisk kampvotering som Holmås gikk seirende ut av med 406 mot 365 stemmer. Chaudhry varsler ifølge Dagsavisen at han i år vil mobilisere like tøft som sist. Hans tilhengere har ventet i fire år på omkamp etter nederlaget i 2008.

- Jeg har 22 års erfaring fra Oslo-politikken og representerer det nye, flerkulturelle Oslo. Det ville være galt av meg å ikke stille min erfaring og mitt engasjement til disposisjon for Oslo SV, sier Chaudhry til Dagsavisen.

Holmås har representert SV på Stortinget siden 2001 og er i dag utviklingsminister. Chaudhry har møtt fast på Stortinget siden 2009 og var også inne som vara i forrige periode.

Nominasjonskomiteens forslag skal nå sendes ut på høring i alle Oslo SVs lokallag, før innstillingen er klar 15. november.

Mobiliserer
Oslo SV har nominasjonsmøte 4. desember. Alle partimedlemmer i Oslo har stemmerett på dette møtet, så lenge de har vært medlemmer i mer enn tre uker. Derfor mobiliserer toppkandidatene voldsomt for å skaffe nye medlemmer og få eksisterende til å møte opp og stemme på seg.

På Sentios siste meningsmåling i Dagens Næringsliv fikk SV fredag bare 3,8 prosent oppslutning. Dersom dette blir valgresultatet kan toppkandidaten fra Oslo ende opp med å bli SVs eneste stortingsrepresentant i 2013.

Ingunn Gjerstad (49) er innstilt på andreplass på listen. Hun jobber som sekretær i LO i Oslo og har bakgrunn fra blant annet Nei til EU og Hotell- og restaurantarbeiderforbundet. Hun har også tidligere møtt som vara på Stortinget i perioden 2005-2009.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere