RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(TV 2 Nettavisen/CS)

Tøffe virustider i vente

Sist oppdatert:
Februar ble en av de verste månedene for spredning av virus og orm noensinne. Og virusekspert Thomas Holthe mener at dette bare er en forsmak på hva vi vil møte i løpet av 2004.

De siste ukene er mailbokser i Norge og utlandet blitt bombardert med varianter av Netsky, Bagle og Mydoom. Mye tyder på at 2004 blir et nytt tøft virusår.

- 2003 blir regnet som det verste virusåret hittil. I år tror jeg vi vil se stadig flere nye ormer og virus. Dette, sammen med dårlige sikkerhetsrutiner og en god del vettløse brukere, blir en livsfarlig kombinasjon, sier markedssjef Thomas Holthe i det norske sikkerhetsselskapet PDI i en pressemelding.

Full viruskrig

Ettersom mange virusmakerne og spammere samarbeider med hverandre, blir tusenvis av av maskiner infisert med ormer som gjorde dem til masseutsendere av søppelpost.

Nå har det ifølge Holthe brutt ut full krig mellom de ulike virusmakerne, og dette betyr mer virus og spam for deg og meg.

Stoler for mye på anti-virus program

En fersk undersøkelse viser at rundt halvparten av britiske bedrifter ble skadet av datavirus eller såkalte denial of service-angrep. Dette er en oppgang på 25 prosent fra året før. Antagelig skyldes økningen at folk stoler for mye på antivirusprogrammet sitt.

- Nå tar det ofte bare noen timer for nye ormer og virus å spre seg over hele verden. Da sier det seg selv at et antivirusprogram som ikke nylig er oppdatert er ubrukelig, sier Holthe

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere