RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tøffere tider for pengesmuglere

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Riksadvokaten varsler en kraftig skjerpelse av straffen for ulovlig utførsel av valuta. De som blir tatt kan miste 20 prosent av pengene.

Etter dagens regler får valutasmuglere en bot som tilsvarer 3 prosent av beløpet som er forsøkt smuglet ut av landet. Riksadvokaten foreslår å øke dette til 20 prosent av beløpet som forsøkes smuglet ut, skriver Dagbladet.

De nye og skjerpede reglene skal ifølge et brev fra riksadvokat Tor-Aksel Busch til landets statsadvokater og politimestere gjelde fra 1. august.

Riksadvokaten begrunner skjerpelsen med at utvikingen i bank- og finansvesenet med effektive tjenester for betalingsformer over grensene, har redusert behovet for transport av kontanter vesentlig.

- Gjennomgående er det vanskelig å se at enkeltpersoner i dag kan ha et aktverdig formål for å frakte med seg store kontantbeløp ut av landet, og det er i alle fall ingen grunn til å ikke overholde meldeplikten, mener Busch.

Utførsel av kontanter er ikke belagt med verken toll eller avgift, men alle som utfører beløp eller verdier på over 25.000 kroner, skal uoppfordret legge dette fram for tollerne. Toll- og avgiftsdirektoratet anslår det totale omfanget av valutasmugling til 1,5 milliarder kroner i 2007. Bare 400 millioner kroner ble deklarert. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere