RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TGS får inn letepartner(Ny)

Sist oppdatert:
TGS-Nopec og konsernsjef Hank Hamilton har nå fått inn en farm-out-partner i seismikkselskapets letelisens Rhône Maritime
Nytt: Oppdatert med Melrose egne kommentarer om prospekter

Det er oljeselskapet Melrose Resources som nå har inngått en farm out-avtale med TGS på Rhône-lisensen. Letelisensen dekker et område på 25.000 kvadratkilometer utenfor kysten av Syd-Frankrike.

En farm out/in-avale innebærer at et selskap vil får andeler i en lisens etter hvert som de bærer den første eierens kostnader i forbindelse med letearbeidene på lisensen.

Ifølge avtalen vil Melrose overta lisensen 100 prosent mot at de betaler alle TGS-NOPECs kostnader på lisensen frem til i dag. I tillegg vil TGS beholde en andel i eventuelt fremtidig overskudd.

TGS skriver i en melding at de vil arbeid tett med Melrose i forbindelse den tekniske evalueringen av lisensen.

To prospekter

Melrose opplyser i en egen melding i dag at har identifisert to interessante prospekter, basert på seismikken TGS skjøt på lisensen i 2001.

Tidligere har det vært boret to letebrønner på grunt vann på 1970-tallet, mens dagens prospekter befinner seg på havdyp opptil 2.000 meter.

Styreformann Robert Adair i Melrose sier i en kommentar at saltstrukturene identifisert kan inneholde reserver opptil 10 billioner kubikkfot. Det vil fremover bli skutt mer 2D og #d-seismikk for å studere strukturene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere