RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TGS med indonesisk offensiv

Sist oppdatert:
Seismikkselskapet TGS-Nopec med Hank Hamilton i spissen satser nå på et "megaprosjekt" i indonesiske farvann.
Det nye prosjektet vil bli gjennomført i samarbeid med det indonesiske Generkadirektoratet for olje og gass. Fokuset for prosjektet vil være flere nye mulige olje- og gassprovinser på indonesisk kontinentalsokkel.

Prosjektet vil bli gjennomført gjennom en serie av seismikk og geologiske studier på ikke eksklusiv basis. Det er med andre ord multiklient-studier som kan selges til flere interessenter.

TGS opplyser at det allerede er oppnådd en sterk støtte fra oljeindustrien i form av forhåndsfinansiering til prosjektet.

Omfanget av prosjektet er 33.000 kilometer med ny 2D-seismikk, 419.000 kvadratkilometer med Multibeam SeaSeep gravitasjons- og magnetiske data, 1.500 sedimenterkjerner og 4.500 geokjemiske analyser.

TGS forventer å kunne tilby de første dataene allerede i andre kvartal, mens hele prosjektet forventes å ta 18 måneder å gjennomføre. Det vil dekke omkring 16 sedimentære bassenger utenfor Indonesias kyster.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere